Sašo Horvat najbrži na treningu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velike bujice po legendarnoj stazi Most - Penicici i nekoliko odrona prisilile su organizatore da pojacanim naporima pokušaju osposobiti stazu za posljednju utrku ovogodišnjeg Europskog prvenstva, pa je bilo upitno hoce li se uspjeti održati dva predvidena službena treninga.

Iako je kiša neumorno padala tijekom cijele prve vožnje, interventne službe morale su na stazu tek u tri navrata i to prigodom kvarova na automobilu. Na stazu, medutim, nisu izašli vozaci formula i prototipova, ne želeci riskirati nezgode na skliskoj stazi. Stoga je promijenjena satnica natjecanja, pa ce u nedjelju u 9 sati najprije formule odraditi službeni trening, nakon cega ce zapoceti i službene vožnje.

U tim kišnim uvjetima najbolje se snašao slovenski automobilist Sašo Horvat s mitsubishi lancerom, koji je u oba održana treninga postigao najbolje vrijeme. Najbolje mu je vrijeme bilo u drugoj vožnji kad je pet kilometara staze prošao za 2.54,083 minute što je bilo pola sekunde bolje od njegovog prvog nastupa.

Drugo vrijeme postigao je novi hrvatski prvak u kategoriji automobila, mladi Rijecanin Siniša Krainc koji je za Horvatom zaostao 0,173 sekunde i tako poremetio potpunu dominaciju mitsubishi lancera, koji su zauzeli narednih šest mjesta.

Od istarskih vozaca najbolji je bio domaci vozac Valter Nežic (Buzet Autosport) zauzevši peto mjesto "generalke" sa 7,117 sekundi zaostatka za Slovencem Horvatom. Mali zaostatak za njim zabilježio je Nikola Dobrila (Istra Racing team) koji je od Nežica bio sporiji 0,229 sekundi, što mu je donijelo sedmi rezultat treninga.


Podijeli: Facebook Twiter