Saša Radovic na slobodi ceka sudenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saša Radovic, optužen za milijun eura tešku ucjenu umirovljenog generala Ivana Cermaka, pušten je iz pritvora. Odluku o tome prije nekoliko dana donijelo je izvanraspravno vijece Županijskog suda u Zagrebu, pa je optuženi 72-godišnjak nakon mjesec i pol dana boravka iza rešetaka izašao na slobodu.

U meduvremenu je Opcinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu u kojoj tvrdi da je od 28. rujna do 16. studenog ove godine, ne bi li na taj nacin došao do novca, od poznanika tražio da prenese Cermaku da se želi sastati s njim. Na tom susretu trebao mu je reci da je za iznos od milijun eura spreman povuci kaznene prijave i tužbu što ih je podnio protiv njega. Najavio je da ce prestati dalje javno iznositi optužbe protiv Cermaka o ratnom profiterstvu ukoliko mu bude isplaceno najmanje 500.000 eura.

Kada je Radovicev poznanik prenio te poruke, Radovic je još Cermaka u nekoliko navrata nazivao i požurivao realizaciju. Nakon što mu je poznanik prenio da mu je Cermak spreman odmah platiti 100.000 eura kao izraz dobre volje, a ostatak do traženog iznosa naknadno, Radovic je 16. studenog na benzinskoj postaji kod Rijeke od poznanika preuzeo kovertu s novcem.

Još nije objavljeno hoce li se Radovicu suditi u Zagrebu ili Rijeci. (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter