Saša Cvetojević: Moja komunikacija izaziva dvije vrste emocija


"Moja komunikacija sigurno izaziva dvije vrste emocija. Jedni će odobravati moje istupe i podržavati alternativna rješenja, dok ću drugima istim tim istupima stati na žulj i udariti im na ego. No ipak, kad sve odvažem, i dalje ću uvijek podržavati što otvoreniju komunikaciju jer njome rješavamo puno više problema nego što ih stvaramo, kako unutar tvrtke, tako i eksterno. Svaki poduzetnik mora biti svjestan te činjenice jer nas to osnažuje u daljnjem radu, istaknuo je poznati poduzetnik i investitor Saša Cvetojević na sinoć održanoj panel-diskusiji "Keep calm and communicate" na festivalu Dani komunikacije u rovinjskom hotelu Lone. Cvetojević se često obraća poslovnoj zajednici, potičući rasprave i na svojim profilima, a Hrvatska udruga za odnose s javnošću proglasila ga je 2014. komunikatorom godine.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica hrvatskog ureda Europske banke za obnovu i razvoj istaknula je da organizacije koje ne postižu očekivani uspjeh često nisu svjesne da neuspjeh uzrokuje i loša interna komunikacija, dodavši da je strateško komuniciranje jedna od ključnih stavki uspješnog poslovanja, a u prilog tome ide i činjenica da mnoge tvrtke zapošljavaju šefove komunikacija koji odgovaraju izravno čelniku tvrtke.

Suosnivačica Biovege Jadranka Boban Pejić naglasila je jedinstven set vrijednosti koje vladaju u njezinoj kompaniji i koje su u internoj i eksternoj komunikaciji neizbježno povezani s edukacijom.

- U Biovegi svaki zaposlenik na neki način živi naše vrijednosti, a u komunikaciji smo uvijek usmjereni na educiranje naših kupaca. To je ključni dio našeg identiteta te se trudimo ostati vjerni sebi bez obzira na situaciju, kazala je Jadranka Boban Pejić.

Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e, suorganizatora festivala Dani komunikacija, naglašava da poslovni ljudi ne moraju biti PR mađioničari da bi se upoznali s komunikacijama, no ukoliko nastave izbjegavati komunikacije kao važan alat u svom poslu, očekivani poslovni uspjeh njihove organizacije sigurno će izostati. Komunikacija je danas sve, ističe on. (Z. ANGELESKI)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter