Saša 21 u Beogradu i Novom Sadu

Saša 21 gostuju u Beogradu i Novom Sadu
Saša 21 gostuju u Beogradu i Novom Sadu

Grupa Saša 21 koju predvodi Sale Veruda napravila je promo demo DVD i jučer nastupila u klubu Žica u Beogradu a večeras su u Novom Sadu na manifestaciji Koncert godine.

Bend će prvo predstaviti pjesme s prvog albuma "VD-i1" objavljenog 2004. Nakon toga Sale nastupa u okviru Tusta omaž benda u koji su se udružili članovi Hladnog piva, Atheist Rapa i Dubioze kolektiv da bi zajednički izveli tri pjesme KUD-a Idijoti.

To će biti "Ja sjećam se", "Minijatura" i "Ali nije to još gotovo" u znak sjećanja na nedavno preminulog Tustu. Sam događaj je velik, nastupit će deset bendova predvođeni Hladnim pivom i Dubiozom, održat će se u sportskoj dvorani Spens koja prima deset tisuća ljudi.

Inače, u bendu Saša 21 osim Saleta sviraju još i bubnjar Kristijan Bijažić Pitzek i basist Boris Kvaternik, a izvode isključivo autorske pjesme.

Na demo promo DVD-u nalazi se biografija benda, fotografije te jedan spot. Zanimljivo da je za spot koji je po Saletovim uputama režirao i montirao Vibor Juhas odabrana pjesma "Vesna 2" koju je publika mogla čuti u izvedbi pokojnog Tuste na koncertima KUD Idijota.

- Znao sam da će kod ljudi koji nešto o tome znaju doći do male zbunjole... Tu sam pjesmu napisao dosta davno i ona se prvo našla na repertoaru Saše 21, još 2004. Na jednom od kasnijih putovanja KUD-a Idijota ponio sam demo Saše 21 da i KUD-ovci malo to poslušaju.

Tusti se jako svidjela "Vesna 2" i insistirao je da je KUD uvrsti u svoj program i snimi na "Zbogom, Istro" te da je on pjeva. Kako su KUD-ovci bili aktivniji od Saše, desilo se da su oni "Vesnu 2" prije predstavili u javnosti, objasnio je Sale Veruda. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter