S.A.R.S. zagrijao zagrebacku publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi srpski sastav simpaticnog imena Sveže amputirana ruka Satrijanija, popularno zvan S.A.R.S., u petak je prvi put nastupio u Hrvatskoj, i to u zagrebackom klubu Željeznicar. Svojevrsna premijera zasigurno ce ostati u sjecanju brojnih fanova koji su dupkom ispunili klub, ali i bendu ciji je bubnjar Tihomir, koji je rodom iz Karlovca, veoma emotivno doživio koncert.

Prije glavnih zvijezda veceri ekipu su zagrijali DJ Kazan te velikogoricki Ne znam kak se zovu, al frajer mi je susjed i Predgupa, a poslije S.A.R.S.-a plesna zabava trajala je do ranih jutarnjih sati uz drum'n'bass ritmove perspektivnog istarskog DJ-a Filipa Motovunskog.



S.A.R.S. je prisutne obradovao izvedbama pjesama sa svog prvog albuma, kao što su "Rakija", "Ratujemo ti i ja" i "Debeli lad", a svoj najveci hit, pjesmu "Budav lebac" koja ih je i proslavila u zemljama bivše Jugoslavije, ostavili su za  kraj.

Izveli su i neke stvari koje ce se naci na novom albumu na cije ce se snimanje, nadamo se, cim prije baciti, jer poput brojnih izvodaca koje je proslavila vec prva pjesma, pomalo pate od nedostatka repertoara.

Inace, sastav postoji od 2006., a svira mješavinu popa, rocka, reggaea i hip-hopa, koju kombinira s elementima tradicionalnog srpskog folka.

Premda su se u tekstuljcima svojih simpaticnih pjesama dotakli svega i svakoga, od mortadele i Nutelle pa sve do Gotovine i Mladica, clanovi benda izricito napominju da ih ne zanima politika, vec samo "pesma, ljubav, rakija i debeli lad". Bend se u Zagreb vraca vec 12. prosinca, nastupaju u klubu Boogaloo u sklopu brucošijade Filozofskog fakulteta.


Podijeli: Facebook Twiter