Sarme od kelja u soku od rajcica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Može se i bez mesa uživati u izvrsnom jelu, a uz raznovrsne dodatke necete ni primijetiti da ga nema. Kušajte neodoljivi kelj nadopunjen cešnjakom, senfom i kaduljom. Kelj je niskokalorican, a nevjerojatno bogat vitaminom C.



Sastojci:
10 listova kelja, 35 dkg kruha od integralnog brašna, 6 dkg tvrdog sira, 2 jaja, 1 glavica luka, 1 režanj cešnjaka, 1 žlica senfa, peršin, listici kadulje, 40 dkg malih rajcica iz konzerve ili pelati, sol i papar.

Priprema:
Kruhu odstranite koricu, ocistite luk i cešnjak pa ih usitnite. Na malo ulja popržite luk, a kada dobije zlatnu boju dodajte rajcice ili usitnjene pelate, posolite, popaprite i lagano kuhajte 5 minuta.

U mikseru pomiješajte kruh, cešnjak, peršin, naribani sir, jaja, senf, malo soli i papra te žlicu ulja. Ako smjesa nakon miksanja bude suha, dodajte soka od rajcice dok ne nastane smjesa.

Listove kelja umocite u provrelu slanu vodu i odmah izvadite. Raširite ih pa na njih rasporedite nadjev iz miksera, savijte kao sarmice i povežite ih kuhinjskim koncem. Sarmice poslažite medu pirjane rajcice i luk, zalijte s ostatkom soka iz konzerve i pirjajte 30 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter