Šarmantni chef, motori, lijepe djevojke i… Glas Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicija je to koja traje više od sedam desetljeća - od prvog tiskanog broja 1943. godine Glas Istre jest medij koji prati i donosi čitateljima vijesti iz regije i svijeta. Prateći trendove i tekovine vremena, Glas Istre se kroz godine mijenjao i prilagođavao potrebama čitatelja, a danas, osim u tiskanom izdanju, čitatelji mogu Glas Istre čitati i na web portalu (www.glasistre.hr) te online izdanju.

Ovih dana je u Paltana Baru u Banjolama snimana nova reklamna kampanja Glasa Istre, koju je radila mlada ekipa - u projektu kojeg je vodila Mirjana Perković Melon iz Službe promocije Glasa Istre, pred kamerama su se našle poznate osobe kako iz javnog tako i glazbenog života - to su slavni istarski chef David Skoko, riječke glazbenice, pjevačice, kantautorice i gitaristice Kristina Radovčić Kiki i Emanuela Lazarić poznatije kao duo The Blondes te pulska pjevačica i basistica te urednica portala Glasa Istre Tea Tidić.

Ugodno i opušteno

A iza kamere se također našla mlada ekipa, dobro znana po radu na spotovima za svjetski poznate 2Cellos -  tvrtka Medvid produkcija - direktor fotografije i režiser Kristijan Burlović, montažer Ivan Štifanić, majstor tona Alen Peruško, producent Boris Plastić, dok se za fotografije pobrinuo reporter Glasa Istre Dejan Štifanić. Da bi sve dobilo dodatnu dozu glamura, bila je tu i vizažistica Sanja Rivić, poznatija pod umjetničkim imenom Make Up Taxi.

Sve je snimano u ugodnoj i opuštenoj atmosferi Paltana Bara s pogledom na lučicu Portić. Iako Glas Istre i dalje itekako drži do svoje tradicije, znamo da među našim čitateljima ima i mnogo mladih. Stoga smo se u novoj reklamnoj kampanji okrenuli suvremenoj priči koja je zapravo uobičajena svakodnevnica, a tu se nalaze mladi rockeri, motori i brojne druge zanimljivosti…

Prvi je pred kamere stao David Skoko - dobro znano lice s televizijskih ekrana, kuhar i velikan domaće gastronomije, chef restorana Batelina u Banjolama, predavač pri Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI) u dijelu komercijalne potrošnje lokalnog ribarskog ulova… A u pauzama snimanja, saznali smo i djeličak onoga čime se trenutno bavi:

- Radim na projektu kojim promoviram konzumaciju proizvoda lokalnih ribara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vrtićima i školama. Također, u suradnji s udrugom Roda radim na projektu "Neprekinuta veza", u koji su uključene zatvorenice kaznionice u Požegi a koje su rodile u zatvoru - naime, u takvim slučajevima djeca žive u posebnim prostorima u zatvorima do treće godine, a kroz ovaj projekt educiram ih o pravilnoj i zdravoj prehrani djece. Tu je i projekt Gastro klub Pula koji radim s Draganom Jovanovićem, gdje će uz prodajni dio biti i kreativne radionice za rekreativne i profesionalne kuhare, kaže nam Skoko o nekim od svojih brojnih projekata na kojima radi. S obzirom da ima poprilično iskustva pred kamerama, šarmantni Skoko se poput profesionalnog glumca snašao i na ovom snimanju:

- Kamera me voli, lijepo mi je raditi s lijepim ljudima, pogotovo ženama, našalio se.

- Snimanje je prošlo odlično i u prijateljskom raspoloženju, a moram priznati da sam jedan od rijetkih mladih ljudi koji i dalje svaki dan kupuje Glas Istre, stoga mi je posebno drago sudjelovati u promociji vašeg lista, kaže Skoko.

Riječke glazbenice The Blondes trenutno su poprilično zaposlene - ovog ljeta imaju gust koncertni raspored, gdje će između ostalog nastupiti i 6. kolovoza u Medulinu s Marijanom Banom, a promoviraju i trenutno aktualni singl "Nisi sama". Ipak, našle su vremena i za snimanje spota i kampanje za Glas Istre:

- Iako imamo iskustva pred kamerama, i to sa snimanja naših spotova i koncerata, ovo je prvi put da smo imale ulogu u reklamnom spotu. Drago nam je što smo dobile poziv, a posebno nas je privukao atraktivan scenarij kao i zanimljivi suradnici, kažu Kristina i Emanuela, a na sve se to nadovezala njihova kolegica glazbenica Tea Tidić:

- U Glasu Istre sam počela raditi nedugo nakon završetka srednje škole, a sve ovo vrijeme aktivno se bavim mojim omiljenim hobijem - glazbom, stoga me poprilično iznenadio poziv kolegice Mirjane Melon da sudjelujem u snimanju spota. Ekipa na snimanju je bila odlična, atmosfera apsolutno opuštena i bilo je puno smijeha i zafrkancije, a posao je odrađen profesionalno. Mislim da je scenarij skroz pogođen - jer, baš takva je svakodnevnica, a i Glas Istre je, da li u tiskanom ili digitalnom izdanju, neizostavni dio naše svakodnevnice, kaže Tea.

Vrhunski profesionalci

- Glas Istre jest novina s dugom tradicijom, a naša čitateljska publika raznih je profila i godišta i baš smo zato htjeli napraviti malo drugačiji pristup - povezati tradiciju i djelić suvremenog načina života. Kontaktirali smo "glumce" s kojima do sada nikada nismo radili nešto slično, ali smo bili uvjereni da mogu prenijeti poruku koju želimo. Prvobitnu ideju nadogradili smo "slikama" iz života naših mlađih čitatelja i Kristini, Manueli, Tei i Davidu predložili suradnju na realizaciji, rekla je Mirjana Melon.

- Atmosfera na snimanju je bila skroz opuštena i pozitivna, i osjećali smo se kao da sa svima surađujemo već godinama. Posao su odradili kao vrhunski profesionalci, zaključio je Boris Plastić iz Medvid produkcije, jedne od jačih produkcijskih kuća u Hrvatskoj koja ima sjedište u Puli, a uspješno radi već 15 godina. Inače, Medvid produkcija je poznata po suradnji s 2Cellos, za koje su snimili 12 spotova, kao i niz live koncerata, koji su kasnije emitirani diljem svijeta, između ostalih i veliki koncert u pulskoj Areni.

Za dašak glamura, tj. šminku je bila zadužena Sanja Rivić, poznatija pod umjetničkim imenom Make Up Taxi. Ona inače ima svoj kutak u Salonu Pjerika u Puli, a radi i na raznim snimanjima i projektima, poput modnih editorijala, glazbenih spotova, reklama... Također, od kraja prošle godine surađuje sa Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, gdje je radila na predstavama "Egzorcizam" Dalibora Matanića i "Djevojačka večer" Violete Tomić.

- Surađujem s Medvid produkcijom već nekoliko godina, a surađivala sam i na snimanju spotova naših poznatih već spomenutih violončelista. S curama iz The Blondes potpisujem šminku za dva glazbena spota "Šuti moj dječače plavi" i "Dobrodošli na početak". S obzirom na dosadašnju suradnju, bili smo dobro uhodani što se tiče rada pred kamerama. I ovoga mi je puta bilo drago upoznati nove ljude. Glas Istre uglavnom čitam online, no kad sjednem u kafić, tiskano izdanje je ipak poseban gušt pročitati, kaže Sanja.

Uskoro i pred publikom

A da bi snimanje proteklo u savršenom redu pobrinula se ekipa Paltana Bara. Ovaj bar smješten tik uz more, s idiličnom opuštenom atmosferom i pitoresknim pogledom, otvoren je prije tri godine, radi cijelu godinu, a omiljeno je okupljalište lokalnog stanovništva i mladih roditelja, koji rado tu dolaze s djecom jer je u blizini lijepo uređen dječji park. Tu se održavaju razni koncerti lokalnih bendova, ali i gostovanja dobro znanih glazbenika, pa tako 23. lipnja nastupa Hari Rončević, a 4. kolovoza, za Banjolsku noć, koncert će održati Jole.

Šarmantni chef, motori, zgodne djevojke koje su ujedno rock glazbenice… i to je to uz dobro znanu tradiciju Glasa Istre. A, kako sve to izgleda, moći će se vidjeti na lokalnim televizijama, na platnu kino dvorana... Akteri ove priče su nakon gotovo cjelodnevnog, što poslovnog, što neobaveznog druženja, poneseni valom pozitivne atmosfere već počeli smišljati neke nove projekte. Ali o tome - nekom drugom prilikom. (GI, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter