Šarmantna koncertna poslastica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki komorni orkestar predvoden priznatim hrvatskim violinistom Tonkom Ninicem, violinistica Elena Denisova i sopranistica Amy Yeung, srdacno su i predano otvorili ovogodišnji petnaesti koncertni ciklus Ljetnog festivala Rovinj koji tradicionalno svoju prvu vecer, pa je tako bilo i ovom prilikom, prireduje u prekrasnom ambijentu velebne crkve sv. Eufemije. Ondje su, pred prepunim auditorijem, glazbenici odlucili u dva koncertna bloka, tematski odijeljena, laštiti neke od najsjajnijih bisera glazbene literature klasicizma, baroka i suvremenih kreacija.

Yeung, uz i unatoc svojoj krhkoj staturi, posjeduje mocan, bogat i zaokružen sopran, raspolaže konkretnom i postojanom vokalnom imposturom neupitnih potencijala i predispozicija za buduca oblikovanja i vrijedne intervencije. Ove su preksinocne zvucale inspirativno a najviše je tomu doprinio njen veliki angažman, prepoznatljiv entuzijazam, senzibilitet i razumijevanje notnih predložaka Purcella i Pergolesija. Dugom je aplauzu odgovorila s dodatkom, malcice neprilicnim s obzirom na karakter i koncept predvidenog repertoara. Otpjevala je crnacku "Sweet Low, Sweet Chariot".

Zagrebacki komorni orkestar dvaput se vracao na bis, a Ljetni festival Rovinj svojim se novim programom vraca vec u utorak, 21. srpnja, kada u crkvi sv. Eufemije nastupa austrijski Haydn Quartet. S pocetkom u 21 sat izvode kompozicije: F. Schuberta, J. Haydna i F. Mendelssohna.


Podijeli: Facebook Twiter