Šarm metalnih kreveta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prednost metalnih kreveta je ta što se odlicno uklapaju u sve stilove uredenja, pa su zbog toga uvijek u trendu.

Odluka za odabir pravog kreveta cesto nije jednostavna, jer je mnogo parametara koje treba zadovoljiti kako bi sve pravilno funkcioniralo. Krevet mora biti cvrst i stabilan, a samim tim garantirana je i dugotrajnost. Ako odaberete metalni krevet, on mora biti napravljen na nacin da tvori krutu strukturu, koja se nece pomicati ili stvarati iritirajuce zvukove.



Pri kupnji uvijek provjerite deklaraciju s opisom materijala i rezultatima cvrstoce kreveta, koja ce vam olakšati odabir. Osobitu pažnju posvetite cvrstoci pri kupnji djecjih kreveta, jer oni najcešce, osim za spavanje, služe i za igru te su tako izloženi jacim opterecenjima.

Metalni kreveti se izraduju u razlicitim oblicima, a mogu se kombinirati i s drugim materijalima poput drveta. Ako se radi o krevetima od kovanog željeza, najcešce su zašticeni od korozije pocincavanjem, a u drugim metalnim izvedbama plastifikacijom profila.



Metalni kreveti su najcešce montažni, sastavljeni od kvadraticnih ili okruglih cijevi, koje se jednostavno sastavljaju i rastavljaju, pa je ovakve krevete jednostavno seliti tj. premještati po potrebi u razlicite prostorije. Metalni kreveti mogu biti i sklopivi te tako idealno poslužiti za smještaj povremenih gostiju.

Završne boje metalnih kreveta mogu biti razlicite - od crne, srebrne, bijele, zlatne do naglašenih boja poput crvene ili žute. Metalnu konstrukciju je jednostavno bojati i tako je prilagoditi postojecim bojama interijera. U prostoru djeluju prozracno i elegantno, za razliku od masivnijih drvenih, pa se kao takvi osobito preporucuju u manjim spavacim sobama u koje je potrebno smjestiti bracni krevet dimenzija 180 x 200 cm ili 200 x 200 cm.



Metalni kreveti, ovisno o završnom dizajnu, uspješno se uklapaju u sve stilove uredenja. Metalnu konstrukciju je moguce oblikovati i završno obraditi na razlicite nacine, od minimalistickih do raskošnih - glamuroznih. Upravo te široke mogucnosti oblikovanja metala i stvaranja željenog dizajna kreveta cine metal izuzetno popularnim i vjecno trendovskim u izradi namještaja.

Metalni kreveti s drvenim detaljima odlicno povezuje ostali namještaj u spavacoj sobi, poput garderobnih ormara i komoda, u skladnu cjelinu. Kombinacijom dvaju materijala, još se više pojacava efekt metala u interijeru te do izražaja dolazi njegova lakoca i elegancija. Prednost metalnih kreveta je ta što bez obzira na ukupnu dimenziju nikada ne izgledaju masivno u prostoru.



Mogu biti izradeni s uzglavljem i zanožjem, uzglavlje se oblikuje u razlicitim oblicima - pravokutnim, zaobljenim ili valovitim te može biti više ili manje naglašeno u samom dizajnu. Nacin izrade uzglavlja uvelike ce odrediti vizualni doživljaj kompletnog kreveta.

Cesto se izraduje u kombinaciji metala s drugim materijalima. Zanožje je ukras kreveta, ali je ponekad neprakticno, jer strogo definira i ogranicava njegovu dužinu. Metalni krevet sa zanožjem izbjegavajte u manjim spavacim sobama, jer ga cini vizualno vecim i tako dodatno opterecuje prostor.

Takvi kreveti ce se odlicno uklopiti i u djecje sobe. Jednostavni ili kreveti na kat, mogu se izvesti u razigranim bojama, koje ce se uklopiti u ukupan kolorit sobe. Iako je metal hladan materijal, bojanjem kreveta u žive boje, neutralizirat ce se hladan ugodaj tog materijala. Metalni dijelovi se mogu pojaviti i na radnom stolu ili policama za knjige te tako stvoriti poveznicu izmedu svih elemenata namještaja.

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter