Sarkozyja štiti "metkobran"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potaknut rezultatima anketa koje ga svrstavaju medu najomraženije predsjednike novije francuske povijesti, Nicolas Sarkozy u maniri Jamesa Bonda dosjetio se originalnog rješenja.

Od kiše, i to ne bilo kakve, vec kiše metaka, štitit ce ga 83 tisuce kuna vrijedan neprobojni kišobran! Buduci da nije pretjerano visok, Sarkozyjev "štit" nosit ce zaštitari koji ne smiju biti niži od 165 centimetara.

Djelotvornost "metkobrana" testirala je cak i policija. Najprije je na kišobranu na dva dijela razbila drveni stol, a potom i bocu pjenušca.

"Metkobran" nazvan Para Pactum, što na latinskom jeziku znaci pripremi se za mir, obložen je kevlarom, cvrstim materijalom koji je pomiješan s ugljikom i srebrom. Proizvod normandijske tvrtke The Real Cherbourg ucinkovit je protiv metaka, noževa, kiselina, kamenja i vecine drugih projektila.

Pod tim ce kišobranom biti siguran. On ne može zaustaviti metke, ali može znatno ublažiti njihov udarac, otkrio je izvor blizak policijskoj jedinici RAID koja je testirala "štit". Skupim obrambenim oružjem trebao bi biti opremljen cijeli Sarkozyjev sigurnosni tim.

Kako je lagan za nošenje i vrlo efikasan, zaštitni kišobran rado ce nositi svi predsjednikovi ljudi. S obzirom da je napravljen od materijala korištenim na vozilima Formule 1 i svemirskim letjelicama, navodno su ga vec kupili svjetski vode, kao i odredene osobe iz svijeta zabave. Što se Sarkozyja tice, mnogi vjeruju da cemo u ulozi francuskog predsjednika uskoro gledati neko drugo lice.


Podijeli: Facebook Twiter