Sarkozy medijima: Ne prikazujte snimak ubojstava!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy molio je u utorak televizijske mreže da ne objave video naoružanog napadaca inspiriranog Al Kaidom koji je snimio svoj ubilacki pohod na jugu Francuske ovoga mjeseca.

Francuska se još nije opooravila od ubojstva koje je pocinio Mohamed Merah mjesec prije predsjednickih izbora. On je ubio troje židovske djece, rabina i tri vojnika u gradu Toulouseu.

Televizija Al Džazira sa sjedištem u Kataru priopcila je da razmatra hoce li emitirati snimku koju je dobio njezin ured u Parizu na memorijskom sticku u ponedjeljak kasno navecer. Merah je snimao s kamerom pricvršcenom na tijelo. Na snimku su montirane islamske pjesme i citanja iz Kurana, navodi Al Džazira.

"Pozivam direktore svih televizijskih postaja koje bi mogle imati snimak da ga ne objave iz poštovanja prema žrtvama i prema Francuskoj", rekao je Sarkozy nakon sastanka sa šefovima policije u Parizu. Francuski medijski regulator CSA takoder je zatražio od televizijskih postaja da ne emitiraju snimku. (Hina/Reuters)

Al Džazira nece emitirati snimak

Novinska tv-mreža Al-Džazira je odlucila ne emitirati video snimku na kojoj su prikazana ubojstva u Toulouseu. Novinar Al-Džazirina dopisništva u Parizu za Reuters je kazao da je medijska mreža došla do zakljucka da snimka ne sadrži nikakve nove informacije te da bi se njezinim emitiranjem prekršio eticki kodeks kuce.


Podijeli: Facebook Twiter