Šarić: SDP-ovci Istre bez stava o raskolu


Smjena ministra financija Slavka Linića i njegov sukob na relaciji s premijerom očigledno je podijelio mišljenja unutar te vladajuće stranke u Hrvatskoj. Kako stvari stoje u istarskom SDP-u pitali smo predsjednicu te županijske organizacije Maju Šarić.

- SDP-ova Vlada je u protekle dvije i pol godine mandata napravila puno za fiskalnu konsolidaciju, uvođenje reda u javne financije, državnim dužnosnicima smanjila je plaće za 15 posto, srednjoškolcima omogućila besplatan prijevoz, pojeftinila udžbenike, sanirala dugove županijskih bolnica i kliničkih centara, za što su najzaslužniji ministar financija i premijer Zoran Milanović. Svaka smjena ili promjena na čelu nekog resora treba biti provedena ljudski i bez podilaženja bilo kakvim vanjskim utjecajima, ističe Šarić.

Na pitanje ima li unutar istarskog SDP-a sukoba, Šarić je rekla da oni postoje još od 2012. godine.

- Sukobi unutar istarskog SDP-a postoje od vremena raspuštanja organa, 7. studenog 2012.godine. Sa svojim suradnicima svakodnevno radim na tome da sukobe svedemo na minimum i nastavimo kvalitetan rad za dobrobit građana. Te sukobe ili razmimoilaženja oko nekih političkih, organizacijskih ili drugih pitanja, potrebno je rješavati na službenim tijelima stranke, a ne kroz medije ili društvene mreže. Uvjerenja sam da ću do kraja svog mandata od SDP-a Istre napraviti jednu od kvalitetnijih organizacija SDP-a Hrvatske, kao što su gradski odbor SDP-a Rijeke i županijski odbor Primorsko goranske županije. 

Zanimalo nas je hoće li to utjecati na stabilnost stranke u Istri. Šarić navodi da se sada svi fokusiraju na EU-izbore.

- Raznorazna politička i organizacijska pitanja u SDP-u Istre sada smo stavili u drugi plan. U prvom planu su nam izbori za EU-parlament, organizacija obilaska SDP-ovih kandidata, kao i kvalitetno praćenje i nadzor izbornog procesa. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da do danas nijedna od 60 SDP-ovih organizacija u Istri nije zauzela svoj stav vezano uz promjene na čelu ministarstva financija, zaključila je Šarić (C. B. GALIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter