Šarić: Samostalnost odlučivanja za organizacije SDP-a

Maja Šarić i Zlatko Komadina (D. MEMEDOVIĆ)
Maja Šarić i Zlatko Komadina (D. MEMEDOVIĆ)

Više demokracije, decentralizacije te modernizacija, tim je riječima istaknula najvažnije stavke svog izbornog programa Maja Šarić, kandidatkinja za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Istre, predstavljajući se članovima danas u sjedištu SDP-a u Puli.

Tome je dodala da na prvo mjesto stavlja poštivanje statuta. "To znači samostalnost u odlučivanju svih organizacija SDP-a, a u Istri ih ima 32. Svaka organizacija zna najbolje probleme ljudi na svom području i radi na njihovom otklanjanju. Ne smijemo ići u centralizaciju moći i financijskih sredstava, a radimo na tome da SDP bude vodeća stranka u Istri", zaključila je Šarić koja je pozvala sve članove SDP-a, a ima ih oko 1.500 u Istri, da u četvrtak, 21. studenoga, do 18 sati izađu na izbore u svoje organizacije SDP-a i glasaju da ona bude nova predsjednica Županijske organizacije.

Okupljenim SDP-ovcima se obratio Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a. Poručio je da je došao dati podršku "našoj Maji" za predsjednicu SDP-a Istre. "Između Ade Damjanac i Maje Šarić ja osobno preferiram Maju od koje očekujem da donese stabilnost SDP-u Istre", dodao je Komadina.

U nastavku se osvrnuo na odnos SDP-a i IDS-a u Istri. - SDP treba biti korektura i konkurencija IDS-u na lokalnom planu, u Županiji i gradovima. To je zato što je Istra lijevo orijentirana i treba imati alternativu u dvije lijeve stranke. Ali na nacionalnoj razini moramo biti saveznici protiv desnice, pojasnio je Komadina.

Na pitanje novinara da komentira događaje u HGK odgovorio je kako je Hrvatska umorna od afera te da se nada kako se to privodi kraju.

- Malo sam iznenađen da je na mjesto v.d. došla pomoćnica ministra, ali bit će dobro ako uvede reda i uvjete za izbore kako je i sama najavila, zaključio je Zlatko Komadina. (P. GREGOROVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter