Šarić: Ignoriraju me kao predsjednicu SDP-a Istre


Istarsku političku javnost zaintrigiralo je pismo što su ga članovima SDP-a Istre poslali prvi ljudi te stranke u županiji, a koje je objavljeno na nekoliko web portala. U pismu se zbog lošeg rada oštro proziva Maja Šarić, predsjednica SDP-a Istre, koja im odgovara da upravo oni krše stranački statut i opstruiraju njezin rad.

- U pismu članovima SDP-a Istre, koje su poslali predsjednici gradskih i općinskih organizacija, članovi predsjedništva županijske organizacije, te saborski zastupnici SDP-a, mnoštvo je kritika na Vaš račun zbog vođenja stranke, te zbog intervjua u Glasu Istre. Najavljuje se i stranačka konvencija za polovicu mjeseca svibnja. Kako sve to komentirate?

- Žao mi je što se to dešava na takav način i u takvom ozračju i što je organizacija konvencije išla mimo županijskog odbora. Kao predsjednica bila sam onemogućena sazvati izvanrednu konvenciju - kao što sam bila onemogućena općenito u radu, tako su mi onemogućili i sazivanje konvencije. Dakle, nije u pitanju moj nerad kako oni to žele prikazati već je u pitanju njihovo onemogućavanje da radim svoj posao. Neshvatljivo mi je kao dugogodišnjoj članici stranke da se u našim redovima provode aktivnosti koje generiraju sukobe i podijeljenost u organizaciji i to svega nekoliko mjeseci pred izbore. U vrijeme kada bi morali biti jedinstveni i čvrsti i u stavovima i u odlukama, i ne razmišljati o svojim osobnim interesima i ambicijama nego o interesu stranke, članova i građana. Na ovaj način bavimo se sobom umjesto primarnim ciljem, a to je pobjeda na izborima.

- Od kada traje sukob u istarskom SDP-u?

- To je počelo prvog dana mog izbora. Akciju su započeli oni koji su mislili da će, uz kršenja statuta, dobiti izbore na kojima sam pobijedila. Moglo se to vidjeti već na prvoj stranačkoj konvenciji kada se me onemogućili da vodim konvenciju, te je nametnut način rada koji je i dan danas krajnje upitan. Najžalosnije od svega je to što za sav ovaj nered koji stvaraju imaju podršku Zagreba, dok sam ja trenutačno nemoćna.(Dubravko GRAKALIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter