Šareni enformel tema i ugodaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ugodnoj atmosferi pred solidnim brojem ljubitelja pisane rijeci u pulskoj Gradskoj knjižnici u utorak je predstavljena knjiga Pazinjana Dragana Gortana naslovljena "More ljubavi", koju je objavio pazinski ogranak Matice hrvatske. Graficki urednik David Ivic, koji je ležerno vodio kroz promociju, napomenuo je da je Gortan (1961.) poceo pisati tek nedavno i da su kvalitetu njegovih uradaka prepoznali brojni književnici, medu kojima i Daniel Nacinovic, koji se iz publike obratio nazocnima.

"Dragan Gortan je kvalitetan autor, koji je pokazao da zna pisati i da to cini s lakocom te da poezija nije samo puko teoretiziranje, da i dalje postoje autori koji stvaraju kvalitetne uratke", kazao je Nacinovic, koji je uz Suzanu Šipraka kazivao autorove stihove. Ivic je rekao da je Gortan u samo nekoliko mjeseci putem vrlo dobro posjecenog bloga "Boljun" poceo objavljivati svoje pjesme stjecuci sve vecu popularnost. Knjiga je podijeljena u pet tematskih ciklusa gdje autor na razne nacine tematizira o ljubavi.

"Draganova poezija, unatoc naglašenoj jednostavnosti i izravnosti iskaza, ali i prohodnosti i lepršavosti rime, odiše pjesnickom zrelošcu koja promalja iz naizgled lakih pjesama kroz skrivenu refleksivnost i samopreispitivanje pjesnika. Knjiga obuhvaca cikluse ljubavnih, refleksivnih, erotskih, zavicajnih i angažiranih pjesama. Šareni enformel razlicitih tema i ugodaja objedinjuje rahli, rimovani stih, koji kao da priziva nekog senzibilnijeg kantautora da ove nadasve pjevljive i sugestivne stihove uglazbi", procitao je Ivic iz predgovora knjizi koji je napisao Edo Jeromela, žminjski nacelnik koji je i urednik knjige. Za glazbeni intermeco bili su zaduženi mladi duo Iva i Luka.


Podijeli: Facebook Twiter