Šarene cipele - protest zbog ukidanja PorečDoxa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

OKUP (Obojimo Kulturu U Poreču), inicijativa kojom građani i građanke Poreča odlučuju ukazati na probleme u kulturnoj politici grada dvjema gerilskim akcijama - cipele u boji na ulazu u POUP Poreč i filmska platna s natpisom "A gdje su dokumentarci?" na oglasnim pločama POUP-a - protestira protiv odluke POUP-a o otkazivanju PorečDoxa koji se trebao održati ovog tjedna.

"Tvrdimo da ono što su u POUP-u imenovali "prolongacijom" toga međunarodnog festivala dokumentarnog filma nije bilo potrebno te da su razlozi donošenja takve nejasne odluke netransparentni, što je neprihvatljivo kada je u pitanju javna ustanova, koja se financira javnim novcem.

Radi se o festivalu koji je u tri godine postojanja izrastao u svojevrsnu instituciju. Okupljao je više od 2.300 posjetitelja/ica, što govori koliko je važan bio građanima/kama Poreča, a ukazuje i da je utjecao na ugled Poreča kao kulturne sredine.

Upravo smo zato mi, građani i građanke okupljeni u OKUP, odlučili organizirati ČetvrtiDox, jer festival postoji radi nas, građana i građanki i ne prihvaćamo da ga se može ukinuti nejasnim dekretom.

Službeni plakat s programom ČetvrtogDoxa dostavit ćemo vam sutra, kada će biti izvješen na javnim mjestima u gradu", stoji u priopćenju OKUP-a. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter