Šarene cipele ispred kina iznenadile Porečane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stepenicama ispred ulaza u Pučko otvoreno učilište Poreč, točnije u kino, osvanule su jutros brojne šarene cipele, što je svakako obojilo tmuran i oblačan dan. Znatiželjnici se od jutros pitaju o čemu se radi, jer nigdje ništa ne piše. Iz Učilišta su poručili da s time nemaju veze, da su i sami bili iznenađeni kad su to vidjeli i da ne znaju tko je cipele postavio.

Kako smo neslužbeno doznali, navodno se rano ujutro pojavila skupina osoba odjevenih u crno, s maskama na licu, koja je cipele posložila na stepenice, a zatim se fotografirala pored njih i otišla. Cijelo se jutro o tome šuška, sve je obavijeno velom tajne, pa znatiželja, logično, raste. Neki su to protumačili kao poruku upućenu Učilištu, budući da su cipele postavljene baš pred njegovim pragom.

Možda to ima veze s time što je upravo danas trebao startati četvrti međunarodni festival dokumentarnog filma Porečdox koji je, nažalost, otkazan zbog financijskih poteškoća i to samo mjesec dana prije njegova početka. Podsjetimo, lani je izbornik filmova bio glavom i bradom Đelo Hadžiselimović! Građani su otkazivanje ovog hvaljenog festivala dočekali s negodovanjem, a što su i pokazali brojnim komentarima na društvenim mrežama u stilu da Grad nema novca ili da se pak radi o političkim igrama. Možda ta instalacija personificira baš ljude koji su danas htjeli u kino, pogledati dobar dokumentarac…

Neslužbeno smo doznali da su cipele ispred kina zapravo performans jedne građanske akcije, a detalji oko ove priče bit će objavljeni sutra. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter