Salatu poslužite kao samostalan obrok, s nekom drugom svježom salatom, s pecenom ribom ili mesom, ili kao hladni buffet s drugim salatama, mesnim narescima i sirevima.
Sastojci: 1 kg tjestenine, 1 kg kuhanog povrca (grašak, mrkva), 1 limenka tunjevine, 1 limenka kukuruza, 3 kuhana jaja, 4-5 kiselih krastavaca, 2 vrecice majoneze, 1 vrhnje, 2 žlice senfa, sok od pola limuna, sol, papar.
Priprema: Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi te ju ostavite da se ohladi. Isto ucinite s povrcem i jajima, koja nakon kuhanja ogulite.
Posebno u manjoj posudi umiješajte majonezu, vrhnje, senf, sok od limuna te papar i sol.
U vecu posudu stavite ohladenu tjesteninu, povrce, nasjeckana jaja, ocijeden kukuruz te sitno nasjeckane krastavce. Izmiješajte te na kraju dodajte smjesu iz male posude.
Sve sastojke lagano izmiješajte kako se ne bi usitnili i pretvorili u kašu te po potrebi dodatno zacinite paprom i solju. Salatu ostavite u hladnjak da se ohladi.