Sarajevski "Dino Food Eliminator" napunio INK

Dino Food eliminator vraća se iz Brazila i upoznaje svoju obitelj s Brazilkom 'lijepom kao lutka' (P. SOFTIĆ)
Dino Food eliminator vraća se iz Brazila i upoznaje svoju obitelj s Brazilkom 'lijepom kao lutka' (P. SOFTIĆ)

Kada je legendarni žderonja Dino Mehmeda Mujkić (Milan Pavlović) nestao iz popularne TV serije "Lud, zbunjen, normalan", nekoliko tisuća njegovih fanova skupilo se na internetskim mrežama buneći se što u novim epizodama nema lika kojeg su mnogi smatrali drugim najvažnijim i najduhovitijim likom serije, odmah iza Izeta (Mustafa Nadarević). Stoga i ne čudi što su njegovi pulski fanovi pohrlili sinoć u INK da bi ponovo vidjeli svog ljubimca i još malo, no ovaj put uživo, uživali u njegovim smiješnim dogodovštinama i konverzacijama. Ondje je, naime, Milan Pavlović gostovao s predstavom Sarajevskog AltTeatra "Dino Food Eliminator" ili, kako su je sami nazvali, parodijom koja se bazira na "životu poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića", poznatog junaka najgledanije humoristične serije u Hrvatskoj.

Predstava prati sudbinu simpatično glupavog Dine i njegove obitelji, a komične situacije u koje upada samo su dio njegovih nevjerojatnih putešestvija od luzera do ispunjenja životnog sna da oženi Severinu što mu na kraju i polazi za rukom. No, prije toga prvi put upoznajemo Dinine roditelje, majku koju glumi Haris Gigo Aljević, oca Mehmeda kojeg utjelovljuje Slaven Vidak i sestru Dinu (Staša Dukić) koja sanja da će postati Sevedina. Dino očito ipak nije umro od prejedanja nakon što je dobio 1.500 konvertibilnih maraka na lotu, kako je to objašnjeno u seriji, već je otputovao u Brazil gdje radi kao food eliminator. Čini se da je ovaj posao ostvarenje snova za Dinu, jer on u biti "uništava" svu hranu koju zaplijene brazilski carinici a koju turisti iz naših krajeva pokušavaju "prošvercati" u Brazil.

Sve to doznajemo iz njegovog razgovora s obitelji putem Skypea kada ih obavještava da se uskoro vraća kući i to s predivnom Brazilkom koju namjerava oženiti. Dinina buduća supruga pravo je pravcato utjelovljenje one tipične bosanske uzrečice "lijepa ko lutka", a uz to još i ne može govoriti, što je za Dinu čini savršenom suprugom. Međutim, Dinini vjenčani kumovi Ivo Zadro (da, da, upravo onaj hipohondar iz "Naše male klinike") i Marlon Brando odgovaraju ga od tog nauma i savjetuju mu da oženi pravu domaću djevojku sa sela, Severinu. Ona (Staša Dukić) se odmah pojavljuje na sceni i otpjeva svom Dini hit Italiana, ali u stihovno prilagođenoj varijanti, pa mu, primjerice, tako kaže "Nađi kosku za sebe i glođi je satima…".

Nakon salvi smijeha koje su ponajviše uzrokovale slike s fotomontažama Dine i poznatih ličnosti s domaće estradne i političke scene, ali i česte glazbene sekvence s koreografijom, i to sve sa Severininim hitovima kojima sestra Dina kažnjava svoju obitelj kad su neposlušni, odjednom nas je dočekao neočekivano ozbiljan kraj. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter