Sarajevo: Sindikalni prosvjedi zbog teškog stanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od dvije tisuće ljudi okupilo se u četvrtak u Sarajevu na prosvjedu protiv teškog socijalnog i gospodarskog stanja u Bosni i Hercegovini.

Mirne prosvjede organizirao je Savez samostalnih sindikata BiH, no u njemu su sudjelovali uglavnom sindikalci s područja Federacije BiH.

Prosvjednici su se okupili u središtu Sarajeva te su se neko vrijeme zadržali pred sjedištima državnih i institucija FBiH kao i pred Uredom visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR).

U govorima i na istaknutim transparentima tražili su od vlasti osiguranje radničkih prava, odlučniju provedbu zakona koji bi ih trebali štititi te poticaje gospodarstvu.

"Probudili smo glavni grad, probudit ćemo i sve gradove u BiH. Poslali smo poruku svim odgovornim u ovom društvu u sedam institucija vlasti da se konačno moraju probuditi. Dosta je spavanja, neka rade svoj posao. Ako neće raditi, neka nas ostave", kazao je na završetku skupa predsjednik SSSBiH-a Ismet Bajramović.

U prosvjedima nisu sudjelovali neki od granskih sindikata ocijenivši da ih postojeća kriza vlasti u FBiH čini besmislenima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter