Sarajevo: Pucnjava po veleposlanstvu SAD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napadac na americko veleposlanstvo u Sarajevu teško je ranjen u policijskoj intervenciji i prevezen je u sarajevski klinicki bolnicki centar, potvrdeno je iz službenih izvora.

Napadaca na americko veleposlanstvo u Sarajevu nastrijelila je policija pošto je iz strojnice ispalio više desetaka metaka prema zgradi veleposlanstva. Nakon što je neutraliziran, napadac je pod jakom policijskom pratnjom prevezen u sarajevski klinicki centar.

Proturjecne i kaoticne informacije smjenjivale su se nakon što je mladi muškarac iznenada s tramvajskog stajališta otvorio vatru iz strojnice prema kompleksu u sarajevskom naselju Marijin dvoru u kojemu se nalazi dobro osigurano veleposlanstvo SAD. Policija je prvo objavila da je napadac ubijen, ali je kasnije utvrdeno da je teško ranjen.

Mladi muškarac naoružan "kalašnjikovom" kojega su snimile TV kamere imao je bradu, baloner i skracene hlace. Ocevici su ga opisivali kao "vehabiju". Tvrdili su i kako je uzvikivao da "ne želi pucati na bracu muslimane nego na Amerikance".





Policija nije potvrdila identitet napadaca, ali su mjesni mediji objavili da se radi o Mevlidu Jašarevicu iz Novog Pazara u Srbiji, rodenom 1988. godine.

Po medijima, Jašarevic je 2010. godine boravio u selu Gornjoj Maoci u središnjoj Bosni, poznatom kao sjedištu jedne od zajednica koje okupljaju bivše mudžahedine u BiH.

Iz bolnickih izvora u Sarajevu potvrdeno je kako je u napadu na americko veleposlanstvo ranjen zaštitar. Njega je napadac pogodio u obje noge, no rane nisu opasne za život. Nitko od americkih diplomata ili osoblja veleposlanstva u napadu nije stradao.

Podrucje oko veleposlanstva bilo je satima blokirano, a policija je pretražila i sve okolne zgrade jer se pojavila informacija da su u napadu sudjelovala dvojica muškaraca, ali to zasad nije potvrdeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter