Sarajevo: Nakon 5 dana uklonjena bomba u gradu

Panorama Sarajeva (arhiva)
Panorama Sarajeva (arhiva)

Vojni pirotehničari uklonili su u ponedjeljak ujutro veliku zrakoplovnu bombu koja je prošlog tjedna slučajno pronađena u krugu jednog stambenog bloka u novom dijelu Sarajeva.

Bomba teška oko 150 kilograma uz policijsku pratnju i pod jakim mjerama osiguranja utovarena je na kamion i odvezena na poligon izvan grada kako bi tamo bila uništena.

"Bomba je uklonjena prema planu, a policija je osiguravala cijelu operaciju, koja je protekla bez poteškoća", izjavio je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Dijelovi naselja Dolac Malta, u kojemu se bomba nalazila, u vrijeme evakuacije bili su blokirani, a stanovništvu u okolnim zgradama preporučeno je da napuste stanove.

Bomba je otkrivena proteklog tjedna tijekom radova na temeljima za jednu podzemnu garažu. Zbog njene veličine i potencijalno nestabilnog stanja pripreme za uklanjanje trajale su punih pet dana.

Pretpostavlja se da je riječ o jednoj od bombi iz savezničkih zrakoplova koji su tijekom Drugog svjetskog rata bombardirali željezničko čvorište što se nalazilo na lokaciji sadašnjeg naselja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter