Sara Domjanić na Euroviziji mladih glazbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamnaestogodišnja violinistica Sara Domjanić predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika, što će se krajem svibnja održati u Kölnu. Tako je u četvrtak navečer jednoglasno odlučio stručni žiri nakon što je odslušao zavidno muziciranje osam finalista.

Roland Grlica, Martina Jembrišak, Igor Šajatović, Vid Veljak, Lovro Peretić, Martin Krpan, Sebastijan Sarapa, pokazali su, kako je ocijenio žiri, i dobru izvedbenu tehniku i muzikalnost, a Sara Domjanić se uspjela izdvojiti sigurnošću svirke i samouvjerenošću na sceni toliko da je Ivana Kocelj, ravnateljica Glazbe HRT-a, vodeći prijenos uživo na 2. programu Hrvatske televizije zaključila kako je pred tom mladom glazbenicom visok potencijal uspješne karijere.

Eurovizija mladih glazbenika je manifestacija pokrenuta prije 32 godine pod okriljem Europske radiotelevizijske unije, prigoda  za sve instrumentaliste mlađe od dvadeset godina za njihovo predstavljanje najširem sloju publike. Među slavnim imenima koja su ponikla upravo na ovom natjecanju su Julian Rachlin, Natalie Clein, Julia Fischer... (S. PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter