Sapunice i nogomet, RTL bez Big Brothera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometno-sapunicarski rat HRT-a i Nove TV te genijalni Robert Knjaz kao najjaci adut RTL-a, najkraci je prikaz jesenskih shema triju nacionalnih televizija koje tjedan dana do pocetka rujna još uvijek od konkurencije skrivaju neke adute, iako je više manje poznato što ce ponuditi u novoj sezoni.

Nervoza koju je lanjske godine pratio sraz sapunica, ponovit ce se i ove jeseni - HRT je vec najavio da ce svoju «Dolinu sunca» s Bojanom Gregoric i Robertom Kurbašom u glavnim ulogama predstaviti 21. rujna na prvom programu, dok na Novoj TV još uvijek premišljaju i taje bi li «Najbolje godine», svoj novi sapunicarski adut, dali u identicnom terminu. Prošlogodišnja im iskustva s ovim eksperimentom nisu završila najsretnije, serija je ukinuta nekoliko mjeseci prije kraja, a iza svega je ostala trakavica oko golemih gubitaka producenta Romana Majetica.

Slicna ce se bitka voditi i na nogometnim terenima, otkad je Nova TV otkupila prava za prikazivanje utakmica Lige prvaka utorkom, no u tom ce im terminu žestoko konkurirati novi otkaceni projekt Roberta Knjaza na RTL-u «Najveci hrvatski misteriji». Dovoljno je reci da je u jednoj od prvih epizoda najduhovitiji televizijski Hrvat suocio Terezu Kesoviju i grupu zagrebackih punkera, sve kako bi pokazao da u njegovim emisijama ni svjetlosnim godinama udaljeni glazbeni stilovi ni generacijski jaz Tereze i cupavih alternativaca - nisu zapreka za provale smijeha i novu porciju autenticnog knjazovskog humora. Dalje ide i reality «Ljubav je na selu», kao i «Pobijedi Šolu» koja ce se prikazivati jednog petka u mjesecu.

Na Prisavlju, barem kad je rijec o zabavnom programu idu s vec provjerenim adutima. Prvog dana listopada na male se ekrane vraca «Milijunaš» koji je vecini gledatelja bolje sjeo nego «Jedan protiv sto», dok bi zadnje subote istog mjeseca trebala krenuti nova sezona «Plesa za zvijezdama». Plesne aktere na HTV-u još uvijek ne žele reci, najvjerojatnije zbog toga što tek krecu u potragu za plesacima koji bi zadržali visoku gledanost.

RTL je nakon pet sezona odustao od «Big Brothera» - zadnji im show kojega su smjestili na Tajland ocito nije donio ocekivani profit niti gledanost, iako je službeno objašnjenje da se format doraduje i vraca u program s rujnom 2010. godine.

Zabavni program Nove TV najviše nade polaže u «Supertalent», reality show koji je iznjedrio globalnu zvijezdu, donedavno anonimnu Susan Boyle iz Škotske. Gledanost smjeraju osigurati i respektabilnim žirijem kojega ce ciniti Dubravko Merlic, Rene Bitorajac i Enis Bešlagic.

Nova TV cetvrtkom nastavlja prikazivati uspješnice «Uvod u anatomiju» i «Kucanice», dok HTV za listopad sprema nove nastavke «Mad Mena» i «Dr. Housea».


Podijeli: Facebook Twiter