Sapiranje gradskog novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popunjavanje rupa u gradskom proracunu Pule bi možda bilo uspješno kad bi se malo razmišljalo o tome što se radi, umjesto što se vuku potezi kao muhe bez glave (cini se da je to i cilj jer netko na tome dobrano zaraduje).

Naime, živim u zgradi u Koparskoj ulici a prozor mi gleda na Ulicu 43. istarske divizije tako da sam imao cast promatrati kako ispod njega tece izgradnja novog kružnog toka, koji sada ne bih previse komentirao.

Nakon toga se ovog proljeca pocelo kopati po Bencicevoj ulici. Iskope u kojima su radovi prestali zatrpavaju pijeskom umjesto da ih asfaltiraju i stoga nakon svake kiše taj pijesak bude sapran - i tako vec pet, šest puta.

Ne znam tko to placa ali mislim da je suludo što se poslije svake kiše ponovo donosi pijesak i radi ista stvar. Da ne govorimo da je pjesak svaki put završio u Ulici 43. istarske divizije, koju je morala cistiti Herculanea, koju opet placamo mi gradani (magarci) grada Pule.

Ali to nije kraj. Iako je završen i asfaltiran kružni tok sada se opet kopa oko njega. Zar se nije moglo malo misliti unaprijed pa da se iste stvari ne kopaju više puta? Cini mi se da se izmišljaju ili ponavljaju poslovi da bi si netko stavio kunu u džep. Mislim da je sramotno kako se troši novac gradana Pule. (M. JOVANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter