Šapini i Cvrtku novo suđenje za namještanje utakmica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački sud danas je zatražio novo suđenje dvojici berlinskih Hrvata koji su okrivljeni za sudjelovanje u namještanju nogometnih utakmica te podmićivanju nogometnih sudaca, igrača i ostalih nogometnih dužnosnika.

Ante Šapina i Marijo Cvrtak su u svibnju prošle godine na sudu u Bochumu osuđeni na pet i pol godina zatvora, no Savezni sud u Karlsruheu vratio je slučaj nižem sudu. Tužitelj se žalio na presudu iz Bochuma smatrajući da prilikom donošenja presude nije uzeta u obzir težina svih djela i činjenica da je Šapina oformio kriminalnu skupinu, dok se njegov odvjetnik žalio jer sudac nije honorirao njegovo priznanje i suradnju s vlastima. Savezni sud je prihvatio žalbu tužitelja i proces vratio na početak.

Šapina je tijekom procesa priznao namještanje u više od 50 nogometnih utakmica od 2008. do 2009. Na popisu namještenih utakmica našli su se i susreti Europske lige, kao i susreti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu. Šapina je od namještanja utakmica preko kladionica zaradio 2,3 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter