Sao Paulo: Najmanje pet ozlijeđenih u neredima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje pet ljudi je ozlijeđeno tijekom prosvjeda protiv svjetskog nogometnog prvenstva u Sao Paulu u četvrtak, rekao je glasnogovornik vojne policije koja ih je suzavcem rastjerivala nekoliko sati prije prve utakmice.

Skupina od šezdesetak protivnika svjetskog prvenstva okupila se na prilazima stanici metroa gdje su držali transparent s natpisom: "Ako mi nemamo prava, neće biti prvenstva".

Oni namjeravaju blokirati veliku aveniju koja vodi do stadiona Arena Corinthians, gdje se treba održati početna utakmica svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske u nazočnosti 12 šefova stranih država.

Ali, policajci su intervenirali i pucali gumenim mecima na jednog prosvjednika, koji je i priveden. Skupina prosvjednika je u zračnoj luci Carlos Jobim/Galeao u Riu u četvrtak ujutro blokirala glavni prilaz terminalima, u vrijeme kada se očekivao dolazak tisuća navijača na svjetsko prvenstvo.

Dvadesetak prosvjednika, sudionika pokreta zemaljskog osoblja zračne luke blokirali su aveniju Vinte de Janeiro, desetak minuta u smjeru središta grada iz zračne luke, javili su mjesni mediji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter