Sao Paulo bez štrajka, u Riju štrajk u zračnim lukama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaposlenici podzemne željeznice u Sao Paulu u srijedu su odlučili ne nastavljati štrajk koji bi mogao ozbiljno poremetiti otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva, no sindikat zemaljskog osoblja zračnih luka u Rio de Janeiru izvijestio je o početku 24-satnog štrajka od srijede u ponoć, kojim će biti obuhvaćeno 20 posto osoblja.

Radnici podzemne željeznice u Sao Paulu su nakon petodnevnog štrajka koji je u ovome megalopolisu s 20 milijuna stanovnika za sobom ostavio prometni kaos odlučili ne nastavljati ga unatoč nefleksibilnosti vlasti prema njihovu zahtjevu da se na posao vrate njihovi otpušteni kolege.

- Imamo posla s vrlo moćnom vladom. Ipak, paralizirali smo najveći grad Latinske Amerike i uspjeli postići značajno povećanje plaća, no odlučili smo prekinuti štrajk prije večerašnjeg početka nogometnog prvenstva, rekao je predsjednik sindikata Altino Melo dos Prazeres.

No, dio osoblja međunarodne zračne luke u Rio de Janeiru odlučio je ne odustati od svojih zahtjeva o poboljšanju radnih uvjeta te je izvijestilo o početku 24-satnog štrajka od srijede u ponoć.

- Nakon intenzivnih devetomjesečnih pregovora koji su ostali nedovršeni sindikat zemaljskog osoblja zračnih luka u Rio de Janeiru potvrđuje da će od 12. lipnja u ponoć štrajkati u domaćoj zračnoj luci Santos Dumont, međunarodnima Antonio Carlos Jobim i Jarcarepagua, piše u priopćenju sindikata te se precizira da će u štrajku sudjelovati 20 posto radnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter