Santoro u drugom krugu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bocarski reprezentativci uspješno su startali s natjecanjem na Svjetskom prvenstvu što je u utorak pocelo u francuskom Maconu. Prvi je na bocalište od hrvatskih reprezentativaca izašao Gianfranco Santoro i uspješno, u konkurenciji 32 bocara, odradio prvu izlucnu seriju preciznog izbijanja te se plasirao u cetvrtfinalnu seriju. Santoro je ostvario rezultat od 17 punata (kvalifikacijska norma je 12), a najbolji je u prvoj seriji bio Talijan Daniele Grosso s 26 punata.

Jure Maglic je uspješno odradio prvo kolo bližanja i izbijanja u krug u kojem je s odlicnim rezultatom 27:24 u najboljem susretu dana pobijedio vrlo teškog suparnika, Talijana Luigija Grattapagliu. Pritom je naš reprezentativac ostvario i najbolji rezultat dosadašnjeg dijela prvenstva. U srijedu ce se Maglic u drugom kolu sastati s Brazilcem Gaideczkom Debarbom koji je u prvom kolu sa skromnim rezultatom 13:4 savladao Slovaka Jana Macka.

Roland Marcelja i Sebastijan Mrvcic su u utorak nakon nastupa prve skupine od 15 štafeta ostvarili najbolji rezultat od 49 pogodaka iz 57 pokušaja i prakticki se plasirali u osminu finala. Naime, u drugoj skupini od još 12 postava, koja tek treba odraditi svoju izlucnu seriju, samo tri štafete - Francuzi Patrick Alcazar i Fabien Amar, Slovenci Aleš Borcnik i Erik Petric te Talijani Alessandro Logno i Massimo Griva - prema svom rejtingu mogu parirati našim reprezentativcima, dok ih ostali ne mogu istisnuti iz osam najboljih.

Santoro ce u srijedu pored nastupa u preciznom izbijanju odraditi i dva kola natjecanja discipline pojedinacno klasicno u najtežoj skupini prvoga dijela prvenstva s obzirom na to da mu je moguci suparnik, uz predstavnika Argentine i Tunisa, Francuz Romain Garcia, aktualni europski prvak od kojeg je naš reprezentativac izgubio u dramaticnom finalu prošle godine na Europskom prvenstvu u talijanskom Saviglianu. Svoj prvi nastup u izlucnoj seriji brzinskog izbijanja u srijedu ce ostvariti i Ante Papak, a konkurenciju u toj disciplini cini 26 bocara.


Podijeli: Facebook Twiter