Santoro izborio polufinalnu seriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I drugoga dana natjecanja na seniorskom bocarskom SP-u u francuskom Maconu reprezentativci Hrvatske nastavili su ostvarivati ocekivane rezultate. Gianfranco Santoro uspješno je prošao još jednu fazu natjecanja u preciznom izbijanju, cetvrtfinalnu seriju iz koje se s ostvarenim rezultatom od 21 punta plasirao u subotnju polufinalnu seriju, medu osam najboljih i do željene najmanje broncane medalje dijeli ga jedan korak. Najugodnije iznenadenje cetvrtfinala predstavlja Alžirac Khaled Zobeidi koji je ostvario najbolji rezultat od 25 punata, dok su se od natjecanja oprostili aktualni prvak i viceprvak Europe, Francuz s luksemburškom putovnicom Joris Gillet i Slovenac Davor Janžic. Njihovih 6 i 13 punata nije bilo dovoljno za prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Jure Maglic uspješno je odradio i drugo kolo natjecanja po skupinama bližanja i izbijanja u krug, te se s dvije pobjede plasirao u osminu finala. Maglic je jucer ocekivano s 24:18 pobijedio Brazilca Gaideczku Debarba koji je doduše u odnosu na prvo kolo popravio svoj rezultat, ali našem iskusnom reprezentativcu nije mogao nauditi. U najboljem susretu danas Francuz Fabrice La Posta je s 29:24 pobijedio aktualnog viceprvaka Europe Slovenca Dejana Tonejca i time postigao najbolji rezultat dosadašnjeg dijela prvenstva.

Sutra ce svoje prve nastupe, dva kola natjecanja po skupinama, odraditi Roland Marcelja i Ante Papak u natjecanju parova, a suparnici u skupini su im predstavnici Luksemburga, Španjolske i Estonije. Marcelju i Sebastijana Mrvcica takoder ocekuje i nastup u osmini finala štafetnog izbijanja.


Podijeli: Facebook Twiter