Santoro i Tadić istarski predstavnici na boćarskom EP-u

Debitant - Nenad Tadić, Istra Poreč (Siniša ŽULIĆ)
Debitant - Nenad Tadić, Istra Poreč (Siniša ŽULIĆ)

Milan Celija, izbornik hrvatske boćarske reprezentacije, odredio je šestoricu koji će u sastavu hrvatsku reprezentaciju predstavljati na Europskom prvenstvu što će se od 3. do 8. rujna održati u Pazinu. Na Celijinom spisku su i dva istarska boćara, Gianfranco Santoro (Trio Pazin) i Nenad Tadić (Istra Poreč).

Iskusni Santoro će tako, odluči li se Celija dodijeliti mu nastup u disciplini pojedinačno klasično, u Pazinu imati prigodu braniti naslov prvaka Europe osvojen prije dvije godine na prvenstvu u Tivtu, dok će Tadić, nekadašnji juniorski svjetski prvak u preciznom izbijanju, debitirati u seniorskoj reprezentaciji. Pored dvojice navedenih članova istarskih klubova, Celija je prigodu odlučio ukazati dvojici reprezentativaca koji su i lani branili boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Feltreu, Rolandu Marčelji i Leu Brniću (Vargon, Rijeka).

U najbolju nacionalnu selekciju vratio je i iskusnog, nekadašnjeg kapetana reprezentacije Juru Maglića (Zrinjevac, Zagreb), a pored Tadića u Pazinu će debitant u najboljoj seniorskoj vrsti biti i Maglićev klupski kolega Ante Grančić. Nakon odrađenih drugih jednotjednih priprema u Pazinu, od deset kandidata za sastav reprezentacije Celija se morao zahvaliti Goranu Percanu (Vargon), Tomislavu Kolobariću, Marinu Milićeviću i Marku Jerčiću (Zrinjevac), koji i dalje mogu uskočiti u reprezentaciju ako netko od izabranih boćara iz bilo kojeg razloga ne bude mogao nastupiti na EP-u.

- Po rezultatima na testiranjima koje smo proveli kroz dosadašnja dva jednotjedna okupljana i po formi koje su na tim pripremama iskazali, ovih šest odabranih zaslužilo je predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Pazinu - kaže izbornik Celija. - Kvaliteta i iskustvu Santora, Marčelje i Maglića već su svima dobro poznati, Brnić je naš trenutno najbolji brzinski izbijač, a dvojica mladih debitanata u seniorskoj vrsti, Tadić i Grančić već imaju i iskustva i uspjeha na međunarodnim natjecanjima mlađih dobnih uzrasta i vjerujem da će svoj uspješan niz rezultata nastaviti i na svom premijernom seniorskom EP-u. Kroz predstojećih mjesec dana iskristalizirat će se i odluka koji će od reprezentativaca u Pazinu nastupiti u kojoj disciplini, premda gotovo 80 posto postave već znam. Jasno je, naravno, da će nas Brnić predstavljati u brzinskom izbijanju, a zajedno s Marčeljom i u štafeti. (Kristijan KLARIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter