Santoro i Kolobaric na Tajvanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 16. do 28. srpnja u Kaohsiungu na Tajvanu ce se održati osme Svjetske igre neolimpijskih sportova s dosada rekordnim brojkama od 4800 sportaša iz 105 zemalja koji ce se natjecati u 31 sportu od kojih je 26 službenih, a pet pozivnih sportskih grana. Hrvatski sportaši nastupiti ce u nekoliko sportova izmedu ostalih i u bocanju u kojem ce boje naše zemlje braniti Gianfranco Santoro iz «Trio Buzeta» u preciznom izbijanju i Tomislav Kolobaric iz zagrebackog «Zrinjevaca» u brzinskom izbijanju.

Na bocarskom natjecanju nastupiti ce predstavnici 11 zemalja, Bosne i Hercegovine, Kine, Tajvana, Francuske, Italije, Crne Gore, Perua, Slovenije, Turske, Venezuele i Hrvatske. Izmedu ostalih za Slovence ce u brzinskom izbijanju nastupiti Aleš Borcnik, Santorov suigrac iz «Trio Buzeta» koji se na nedavnim Mediteranskim igrama okitio srebrnom, dok ce za BiH u preciznom izbijanju naslov pobjednika Svjetskih igara braniti Metkovcanin Markica Dodik, takoder clan «Zrinjevca». Za Kinu ce u preciznom izbijanju nastupiti cetvrti sa zadnjeg SP-a iz Gruda Yi-Xin Zhang, a u brzinskom izbijanju opasni Li Chunfeng, dok ce za Talijane brzinsko trcati Alessandro Longo, aktualno mladeseniorski svjetski prvak i juniorski svjetski rekorder (46/48).

Na zadnjim Svjetskim igrama, prije cetiri godine u njemackom Duisburgu 34 hrvatska sportaša su u devet sportova osvojili pet medalja, po jednu zlatnu i srebrnu, te tri broncane. Bocari su u tim uspjesima sudjelovali s dva osvojena odlicja, oba u preciznom izbijanju od kojih se Rovinjka Tanja Gobo okitila broncom, a Rijecanim Sandro Gulja srebrom.

 


Podijeli: Facebook Twiter