Santoro donio Hrvatskoj zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predzadnjeg dana bocarskog EP-a u crnogorskom Tivtu, Hrvatska je u petak nakon tri godine posta dobila novog europskog prvaka u disciplini pojedinacno klasicno.

Nakon što je titulu najboljeg na Starom kontinentu 2006. godine u Rijeci osvojio Dražen Puniš, cetiri godine kasnije isti je uspjeh ponovio Gianfranco Santoro i u Tivtu se slušala Lijepa naša. Hrvatski reprezentativac iz redova «Trio Buzeta» u dramaticnom je «buzetskom» finalu pobijedio Slovenca Juru Kozjeka, inace svog novog klupskog suigraca s kojim ce u predstojecoj sezoni dijeliti i klupski dres.

Finale je bila prava igra živaca u kojoj se Santoro na kraju uspio vratiti iz gotovo nemoguce situacije i s obje ruke cvrsto dohvatiti zlatnu medalju.



- U ovo zlato ugradio sam puno rada, treninga, odricanja i truda, zborio je nakon finala Santoro. Sve ono što mi je na prethodna dva velika natjecanja izmicalo iz ruku, ovom prigodom mi se vratilo. Najviše se moram zahvaliti svom izborniku Dinku Beakovicu koji me uveo u reprezentaciju, vjerovao u mene, a ja sam mu evo vratio na najbolji moguci nacin.

Prava drama odvijala se u polufinalu štafeta u kojem su Roland Marcelja i Sebastijan Mrvcic tek nakon dodatne serije izbijanja izborili finale.

Santoro i Marcelja su pobjedom u cetvrtfinalu parova nad Luksemburžanima Jorisom Gilletom i Borisom Brunettom izborili polufinale i time osigurali najmanje broncu. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter