Santoriova otvorena bez mogućnosti korištenja novog parkirališta

Rano jutros otvorena je Santoriova ulica
Rano jutros otvorena je Santoriova ulica

Rekonstruirana pulska Santoriova ulica, na potezu od Ulice Rižanske skupštine do Kraške, danas je, prije ugovorenog roka završetka, puštena u promet. Ovih dana obavit će se još uklanjanje gradilišnih ograda, viška materijala i prometnih znakova te će se nastaviti uređenje okolnih prostora i pristupnih prometnica koje su oštećene uslijed izvođenja radova. Također, predstoji još krajobrazno uređenje unutar samog kružnog toka i opremanje autobusnih ugibališta na kojima je planirana postava nadstrešnica.

Otvaranjem prometnice autobusne linije Pulaprometa 1, 9 i 25a prometovat će svojom uobičajenom trasom Santoriovom ulicom.

Iako su, i prilikom najave početka projekta usred ljeta i turističke sezone te tijekom izvođenja radova, u Gradu Puli isticali da je svrha radova što prije osposobiti novo parkiralište Opće bolnice Pula, to se, prema riječima nadležnih iz gradske uprave, neće dogoditi jer je prilikom izgradnje bolnice projekt izmijenjen. Naime, budući da se izgradnja nove bolnice nastavlja, u Gradu navode da će se i dalje za ulazak u krug bolnice koristiti privremeno otvoreni ulaz iz Preradovićeve ulice. U toj ulici privremena regulacija prometa zadržat će se do okončanja izgradnje nove bolnice. U Gradu navode i da nije moguće parkirati na novoizgrađenom parkiralištu pored gradilišta nove bolnice do okončanja radova i ishodovanja uporabne dozvole.

Prometni režim u okolnim ulicama Šišanskog naselja, pak, u cijelosti se vraća na regulaciju koja je vrijedila prije početka radova u Santoriovoj ulici.

Večer uoči puštanja u promet obnovljenu ulicu obišao je gradonačelnik Boris Miletić. Radovi na najvažnijem prometnom pravcu za bolnicu počeli su 8. lipnja, a rekonstrukcijom je obuhvaćena izgradnja kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, dvaju autobusnih ugibališta, javne rasvjete, oborinske i fekalne odvodnje te vodovodne mreže.

- Zamijenjena je kompletna infrastruktura u dužini od 880 metara i naš je cilj bio okončati radove čim prije. Drago mi je da smo u tome uspjeli i što Pula ima još jednu modernu i kvalitetnu prometnicu koja će osigurati siguran pristup novoj Općoj bolnici, kazao je Miletić te napomenuo da su ovi zahvati nastavak rekonstruirane Zagrebačke ulice.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije iznosi 6,7 milijuna kuna (s PDV-om), od čega se 3,3 milijuna kuna odnosi na rekonstrukciju prometne površine, 2,3 milijuna kuna na oborinsku odvodnju te 840 tisuća kuna na javnu rasvjetu. (G. ROJNIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter