Santorini - otok zaljubljenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kažu da je jedna od stvari koju jednostavno morate napraviti ako putujete u Grcku je otici na otok Santorini i uživati u jednom od najljepših zalazaka sunca na svijetu.

Doživljaj je to od kojeg zastaje dah, a i jedan od razloga zašto je upravo Santorini destinacija koju rado posjecuju romanticari i zaljubljeni.

Ovaj grcki otok vulkanskog porijekla zadivljuje ljepotom arhitekture, kojom dominira bijela boja, a s plažama od vulkanskog pijeska i beskrajnim plavetnilom Egejskoga mora, zaista djeluje kao raj na zemlji.



Taj najjužniji kikladski otok, u prošlosti poznat i kao Kalliste, ime je dobio po Ireni od Soluna, koja je 304. godine poslije Krista na Santoriniju umrla u prognanstvu. Smatra se da Santa Irina, zaštitnica otoka, štiti i parove koji se tamo vjencaju.



Valja napomenuti da je "otok zaljubljenih" u posljednje vrijeme postao hit-odredište na kojem sve veci broj parova sklapa brak te tamo provodi i medeni mjesec. S obzirom da je ceremonija vjencanja poprilicno komplicirana, mladenci se najcešce odlucuju za civilno vjencanje, koje se može organizirati u nekom od hotela, ali i na otvorenom, pored neke kapelice, uz zalazak sunca, a putnicke agencije trude se svojim klijentima ispuniti sve želje.

Potrebne dokumente za vjencanje treba dostaviti mjesec dana ranije, da bi se mogla organizirati ceremonija koja može biti održana na engleskom, francuskom ili talijanskom jeziku. Po potrebi agencija ce suradujuci s lokalnim agencijama pronaci i kumove! Ovakvo vjencanje, za koje treba izdvojiti desetak tisuca kuna, posebno ce biti atraktivno onima koji se užasavaju velikih, tradicionalnih svadbi te "najvažniji dan" u svom životu ne zamišljaju na tradicionalan, stereotipan nacin. (K. BOSNIC)


Podijeli: Facebook Twiter