Santorijeva ulica spremna za otvaranje za promet


Obnovljena Santorijeva ulica spremna je za puštanje u promet. Pulska Cesta, kao izvođač rekonstrukcije dijela najvažnijeg prometnog pravca za bolnicu i Šišansko naselje, od Ulice Rižanske skupštine do Kraške ulice, odradio je kompletan posao i jučer su gradske službe iscrtavale horizontalnu prometnu signalizaciju duž nove prometnice.

Koji će točno dan ovog tjedna Santorijeva ulica biti puštena u promet, ovisi o Gradu, jer on daje zeleno svjetlo. Međutim, iz gradske uprave nam jučer nisu znali točno reći kada će se to dogoditi i hoće li to biti tijekom ovog tjedna.

Kako bilo, potez od stare Medicinske škole do Bille u cijelosti je rekonstruiran, a usto je izgrađen novi kružni tok na križanju s Barbalićevom ulicom i ulazom u novo parkiralište pulske Opće bolnice i buduće nove bolnice. Upravo je zbog novoizgrađenog parkirališta bio važan završetak radova u Santorijevoj ulici da bi se rasteretilo Šišansko naselje i uspostavila normalizacija prometa u ovom dijelu grada.

- To je to, mi smo naš posao dovršili, odradili smo sve što je bilo planirano i predviđeno projektom. Predstoji nam još samo čišćenje pojedinih dijelova uz gradilište, a postavljeni su i prometni znakovi. Na Gradu Puli je da odluči kada će prometnica biti puštena u promet. Vjerujemo da će se, nakon što službenici iscrtaju signalizaciju, Santorijevom odmah početi voziti, kažu nam nadležni iz Cesta, iako su nam neki od okolnih stanara posvjedočili da se novom cestom, tu i tamo, već i sada znaju provozati pojedini vozači.

U navedenom dijelu Santorijeve ulice, osim što je odrađena dakle cjelovita rekonstrukcija koja obuhvaća izgradnju kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, izgrađena su i dva autobusna ugibališta, obnovljena je javna rasvjeta te izgrađena nova oborinska i fekalna odvodnja te nova vodovodna mreža. Usto je izvođač asfaltirao i novo veliko parkiralište bolnice koje će odmah biti na usluzi korisnicima medicinskih usluga pulske bolnice. (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter