Šansa za nezaposlene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peti po redu Sajam poslova, koji organizira pulska podrucna služba Zavoda za zapošljavanje, održat ce se u Domu branitelja u petak 23. ožujka. Osim 40-ak poslodavaca, vecinom turistickih kuca i proizvodaca iz Istre, pozvani su i ucenici srednjih škola te svi nezaposleni koji potencijalnim poslodavcima mogu ponuditi svoje životopise.

Kako je rekao procelnik pulskog zavoda Marko Maršic, posebna ce se pozornost posvetiti poslovima koji se sve više nude, ali ih nezaposleni nerado prihvacaju. Poslodavci ce tako posebno predstaviti zanimanja poput savjetnika za osiguranje, agenta u call centru, prodajnog predstavnika. Ti se poslovi, napomenuo je Maršic, mogu obavljati i od kuce, a za njih nije potrebna odredena strucna sprema, vec se mogu nauciti i na raznim tecajevima.

Tijekom ožujka u cijeloj ce Hrvatskoj biti organizirana 22 sajma u 22 grada, na kojima se posredstvom Zavoda za zapošljavanje ostvaruje direktan kontakt izmedu poslodavaca i potencijalnih radnika, potice se na aktivnost u traženju posla, omogucava partnerstvo svih sudionika na tržištu rada, pružaju informacije o mogucnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog ucenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. (B. PETROVIC)

U veljaci 10.467 nezaposlenih

Tanja Lorecin Matic iznijela je i najnovije podatke o nezaposlenosti. Prema njima, krajem prošlog mjeseca u Istri je bilo 10.467 nezaposlenih osoba, što je za tri posto više nego u sijecnju, no još uvijek manje nego lani. Poslodavci su prošlog mjeseca prijavili potrebu za više od 1.500 radnika, dok je putem Zavoda zaposleno 529 osoba. Najviše je poslova prijavljeno u kategoriji hotela i restorana, preradivackoj industriji i trgovini, što bi znacilo da je zapošljavanje za turisticku sezonu vec pocelo.


Podijeli: Facebook Twiter