Sanremo: Seksi voditeljice, papreni honorari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 61. festivalu Sanremo, koji pocinje u utorak, a završava u subotu, ove ce godine ce prvi put svjetlosnim specijalnim efektima biti kreirana trodimenzionalna scenografija. Voditelj festivala Gianni Morandi i umjetnicki direktor Gianmarco Mazzi okupili su veterane, kantautore, pjevace, bendove, super goste i mlade nade iz televizijskih talent-showova "Amici" i "X Factor" iz kojih su posljednjih godina potekli i pobjednici festivala.

Uz Giannija Morandija festival ce voditi dvije ljepotice: Belen Rodriguez, zarucnica Fabrizija Corone, i Elisabetta Canalis, djevojka Georgea Clooneyja.

Pojavile su se vec i indiskrecije o njihovim honorarima. Veteran Gianni Morandi traži milijun i sto tisuca eura za vodenje pet veceri festivala, ali ce po svemu sudeci dobiti 800 tisuca eura, koliko je prošle godine dobila Antonella Clerici. Belen Rodriguez dobit ce 150 tisuca eura, kao i Elisabetta Canalis, a suvoditelji Luca i Paolo iz popularne emisije "Le Iene" ce dobiti po 50 tisuca eura.

Televizijski prenošen "Question Time" iz Sale stampa svakodnevno ce voditi Lamberto Sposini, suvoditelj popularne popodnevne emisije "La vita in diretta".

Cijena ulaznice za mjesto u parteru Teatra Ariston za svaku od prve cetiri veceri festivala iznosi 180 eura. Za finale cijena raste na paprenih 660 eura. Oni koji žele proci jeftinije mogu na galeriju - stolica je 100 eura prve cetiri veceri, a za finale 320 eura.

Medu natjecateljima su veterani talijanske canzone Al Bano s pjesmom posvecenoj prostitutki, Patty Pravo, Anna Oxa i Anna Tatangelo. U natjecanju su i dva iznimna kantautora - Franco Battiato i Roberto Vecchioni. Uz njih na popisu su i popularni pjevaci Luca Barbarossa, Max Pezzali, grupa Tricarico te Davide Van De Sfroos i bend La Crus. Popis upotpunjuju mladi iz talent showova Emma Marrone te Nathalie i Giusy Ferreri.

Potvrdeni strani super gosti su Justin Bieber, Playboyeve zecice Hugha Hefnera u srijedu, Take That s Robbiejem Williamsom u petak te Robert De Niro, kojem bi se trebala prikljuciti i Monica Bellucci, jer zajedno glume u filmu "Ljubavni prirucnik" te Avril Lavigne u subotu. George Clooney zarucnik Elisabette Canalis nece doci, jer je zauzet snimanjem novog filma u SAD.

Bilo je predvideno da gost festivala bude i Angelina Jolie zajedno s Radom Šerbedžijom, ali slavna se glumica zahvalila i rekla da bi rado došla, ali tek dogodine, buduci da njihov zajednicki film kojem je ona redateljica još nije montiran i spreman za distribuciju. Govorka se da su još uvijek u igri Katy Perry, Shakira i možda Rihanna. Što se tice talijanskih supergostiju još uvijek se pregovara s Fiorellom, Adrianom Celentanom i Robertom Benignijem.

Zloglasnom Fabriziju Coroni, bivšem suprugu Nine Moric, vlasniku fotoagencije kojem se sudi zbog više pokušaja ucjene kompromitirajucim fotografijama poznatih osoba talijanskog društva i drugih kaznenih djela, odlukom organizatora talijanske javne televizije RAI zabranjen je ulazak u backstage i na pozornicu Sanrema, na kojem je njegova zarucnica Belen Rodriguez suvoditeljica.

Petak ce biti posvecen 150-godišnjici ujedinjenja Italije. Moguc je i dolazak predsjednika Republike Italije Giorgija Napolitana.


Podijeli: Facebook Twiter