Sanjin Sirotic najbrži Istranin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Argentinac Soto Catriel, vozac talijanske momcadi Protek, pobjednik je jake brdskobiciklisticke utrke "15. XCO Premantura", UCI-jeve C2 kategorije u najjacoj elite kategoriji, na utrci u kojoj su se skupljali i bodovi za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu iduce godine.

Soto je bio prvi prešavši šest krugova odnosno 30 kilometara za 1:28.55 sati, cak tri minute brži od drugoplasiranog Austrijanca Roberta Gehbauera. Trece mjesto je pripalo Južnoafrikancu Dominicu Calitzu.

Najbolji istarski predstavnik u toj kategoriji bio je Buzecan Sanjin Sirotic koji je prošao 8.42 minute ciljem iza Catriela.

Kod žena u ovoj kategoriji slavila je nekadašnja svjetska prvakinja Slovenka Tanja Žakelj, a najbolja hrvatska vozacica Nedešcanka Andrea Kiršic bila je treca.



Juniori su takoder skupljali bodove za OI, a prvi je vec uobicajeno Robi Šujevic iz labinskog Istra bikea. U mladim kategorijama Istrani su bili posebno uspješni. Tako je prvi kadet bio Sandi Bažon iz pazinske Istre, najbolji stariji pocetnik David Ferencic iz Meridiana Kamen Teama, a mladi pocetnik Karlo Brajkovic iz Istre. Sebastijan Nicoletti iz Buzeta bio je najbrži u kategoriji hobby turist.

Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina iz Premanture bio je organizator ove utrke vožene za Kup Hrvatske i Alpe Adria Kup. Nastupilo je ukupno 168 mountainbikera iz devet zemalja, i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Madarske, Srbije, Austrije, Argentine, Južnoafricke Republike i Grcke. (Anton FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter