Sanjarenja pred starim kaštelom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pozornica ispred kaštela bila je mjesto na kojemu se publika, sjedeci na balama sijena pod vedrim nebom, prepustila sanjarenjima u ugodaju koji su stvorili kantautor Bruno Krajcar i njegovi gosti. Sastavni dio "Romanticne veceri u Kršanu" bila je i misa u crkvi sv. Jakova koju je prije pocetka programa predvodio osebujni don Vinko Puljic.

Krajcar je za klavijaturama pjevao uglazbljene stihove Mate Balote s istoimenog nagradivanog albuma te svoje kompozicije, koje je uglavnom birao spontano, ovisno o raspoloženju u trenutku izbora. Isto je tako pred publiku pozivao i svoje goste: pjevaca Marka Tolju iz Rijeke, saksofonista Matea Granica iz Zagreba, pjesnikinju Elenu Vižintin iz Žminja, Žensku vokalnu skupinu Kadenca iz Trviža i clanove domaceg KUD-a "Ivan Fonovic Zlatela".

Šarmantni Tolja pokupio je pljesak publike izvanrednim vokalnim sposobnostima, a Granic je ovacije izmamio virtuoznim izvodenjem Foretove skladbe "Poslije sna" i crossover varijacijama na teme iz Bizetove opere "Carmen". Obojicu je pratio klavijaturist Mislej Kovacevic. Kadenca je nastupila s izborom romanticnih skladbi na cakavskom narjecju i engleskom jeziku, a Vižintin je publiku ocarala pitkom ljubavnom poezijom iz svoje zbirke na žminjskom narjecju naslovljene "Tebi".


Podijeli: Facebook Twiter