Sanja Radolović nova predsjednica pulskog SDP-a

Narsici i mimoze već se danima prodaju (B. PETROVIĆ)
Narsici i mimoze već se danima prodaju (B. PETROVIĆ)

U prostorijama pulskog SDP-a gradske organizacije u Puli, održana je VII. Izborna konvencija na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i donesen program rada za naredne četiri godine. Za novu predsjednicu u četverogodišnjem mandatu, koja na toj funkciji mijenja dosadašnjeg predsjednika pulskog SDP-a Danijela Ferića, izabrana je dr.sc. Sanja Radolović, dosadašnja tajnica SDP Pula, dok je za potpredsjednika izabran Igor Belas.

Predstoji izbor tajnika

Uz njega su kao članovi predsjedništva izabrani Stevan Muidža Stevan, Boris Siljan, Peđa Grbin, Željka Malić i Drago Marić. U Gradski odbor izabrani su: Danijel Ferić, Milena Mikač–Bogunović, Milorad Mikač, Nino Rojnić, Romina Popović, Nikola Kavčić, Sergio Bile, Amir Rušiti, Kristina Kolarić, Alen Buršić, Lovro Sangaleti, Silvana Gal, Ervino Quarantotto, Danijel Gabrić, Marino Percan i Zvonimir Tomašević. GO SDP-u Pule, sukladno statutarnim obvezama, još predstoji izbor tajnika gradske organizaciji na prvoj sjednici Gradskog odbora, čime će se ujedno i završiti izborni proces u gradskoj organizaciji.

Novoizabrana predsjednica Sanja Radolović zahvalila se članovima gradske organizacije na ukazanom povjerenju istaknuvši kako se realizacija ciljeva gradske organizacije planira ostvariti kroz programska usmjerenja u organizacijskom, političkom i komunikacijskom dijelu i kako je nemoguće očekivati povjerenje građana na izborima bez kvalitetnog rada unutar stranke. Cilj političkog djelovanja SDP-a ne treba biti samo posvećenost preuzimanju vlasti nego vođenje prepoznatljive, socijaldemokratske, razvojne politike koja će štititi interese grada i njegovih građana, voditi računa o razvoju Pule te pružati viziju njegove bolje i prosperitetnije budućnosti.

Štititi interese grada

Inače, konvenciju je otvorio dojučerašnji predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić izvješćem o prethodnom četverogodišnjem mandatu što je jednoglasno podržano. Članovima su se obratili i Peđa Grbin, potpredsjednik SDPH i saborski zastupnik te Vili Bassanese, predsjednik SDP-a Istarske županije. Grbin je istaknuo da je pod Ferićem SDP Pule postao prepoznatljiva politička opcija u Puli, dok je Bassanese pohvalio suradnju gradske i županijske organizacije SDP-a, kako u unutarstranačkom djelovanju tako i kroz kreiranje politika u Klubu vijećnika u Županijskoj skupštini. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter