Sanja Oplanić prva žena na čelu porečkog IDS-a

Sanja Oplanić (foto IDS)
Sanja Oplanić (foto IDS)

Sanja Oplanić nova je predsjednica porečkog IDS-a, odlučeno je na izbornoj skupštini podružnice održanoj u nedjelju navečer i time je postala prva žena na toj funkciji. U utrci za predsjednika našlo se troje kandidata, uz Oplanić to su bili Azeglio Picco i Darko Kadum. Budući da u prvom krugu niti jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu glasova, pristupilo se drugom krugu u kojem je Oplanić dobila potreban 21 glas, a Picco devetnaest. U oba kruga glasanje se odvijalo tajno, a glasalo je svih četrdeset pozvanih fiducijara iz svih redova, mladih, žena i mjesnih ogranaka.  

- IDS je najjača i najstabilnija politička opcija u gradu, koja obnaša dvije najvažnije funkcije, gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća. Imamo većinu u Gradskom vijeću i od mene se i dalje očekuje da vodim stranku uhodanim putem uspjeha, a ova kriza u kojoj se država nalazi predstavlja svima nama dodatni izazov, kazala je Oplanić, koja je funkciju gradske vijećnice obnašala u prošlom mandatu. Njezin mandat na čelu stranke, poručila je, bit će obilježen zalaganjem za uključivanje što većeg broja građana, ali i za jačanje stranačke strukture te artikuliranjem problema građana u političke programe kojima je cilj unapređenje razvoja zajednice.

Izvještaj o razdoblju od 2011. do 2103., kada je vodio porečki IDS, dao je sada već bivši predsjednik Eđidio Kodan.

Za članove predsjedništva podružnice izabrani su Zlatko Šalić, Marina Gavrić, Alfredo Mendiković, Dražen Olić, Marica Krijan, Kristijan Žužić, Ronald Žužić, Azeglio Picco, Robert Velenik i Luka Šergo, a po funkciji Edi Štifanić kao gradonačelnik i Adriano Jakus kao predsjednik Gradskog vijeća. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter