Sanja Mališa (HDZ) predsjednica je općinskog vijeća


Sanja Mališa, koja je u Općinsko vijeće Karojbe izabrana s liste HDZ-a, na konstituirajućoj je sjednici jednoglasno izabrana za predsjednicu toga tijela. Nakon izbora za predsjednicu Mališa je zahvalila na ukazanom povjerenju svim vijećnicima ističući pritom da će se u svom četverogodišnjem mandatu puno truditi te da će dužnost predsjednice Općinskog vijeća obnašati u skladu s neto potpisanom svečanom prisegom.

Sanja Mališa pozvala na suradnju

- A to je na prvom mjestu poštivanje Ustava Republike Hrvatske, hrvatske zakone, općinski statut i poslovnik Općinskog vijeća. To ću činiti za dobrobit svih mještana Karojbe i okolnih naselja i sela te cijele Istre i Hrvatske. Stoga pozivam sve kolege vijećnike na zajedničku suradnju, s konstruktivnim prijedlozima i primjedbama ne bi li svima u općini Karojba osigurali političku stabilnost i dobrobit za sve žitelje općine Karojba, istaknula je Sanja Mališa.

Za potpredsjednika Općinskog vijeća izabrani su Vlado Lakošeljac i Giuseppina Radoslav, koji su u Vijeće izabrani s liste IDS-a. Lakošeljčevu je kandidaturu podržalo sedam vijećnika, dok su četiri bila protiv. Za potpredsjednike Vijeća bila su zaprimljena tri prijedloga, a to su bili Vlado Lakošeljac, Giuseppina Radoslav, te Saša Ivančić s liste grupe birača koju predvodi Alen Rosić, koji nije izabran. Predsjednica Vijeća Sanja Mališa čestitala je novoizabranim potpredsjednicima na izboru uz želje za uspješan rad na izvršavanju zacrtanih programskih zadaća i ciljeva na dobrobit svih stanovnika općine.

Općinsko vijeće u narednom će mandatu djelovati u sastavu Saša Ivančić, Sanja Lakošeljac, Dalibor Beletić, Tihomir Radoslav (kandidacijska lista nositelja Alena Rosića), Giuseppina Radoslav, Vlado Lakošeljac, Irenko Pilat i Vlatko Levak (IDS), te Sanja Mališa, David Selar i Emil Sinčić (HDZ).

Emil Sinčić umjesto Majde Juričić

Budući da je Alen Rosić (Rosićeva lista) izabran za općinskog načelnika stavio je vijećnički mandat u mirovanje, a zamijenio ga je Saša Ivančić, prvi sljedeći neizabrani kandidat s iste liste. Majda Juričić (HDZ) također je stavila mandat u mirovanje, i to kako je obrazložila iz osobnih razloga, pa ju je u skladu s odlukom HDZ-a, zamijenio stranački kolega Emil Sinčić.

Na kraju sjednice općinski načelnik Alen Rosić čestitao je svim vijećnicima zaželjevši dobru suradnju i zajednički rad za boljitak cijele općine Karojba i svih njenih stanovnika.

(M. RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter