Sanja Cvitić i Anton Hrvatin prva imena Rovinja

LAUREATI - Anton Hrvatin i Sanja Cvitić (I. RADETIĆ)
LAUREATI - Anton Hrvatin i Sanja Cvitić (I. RADETIĆ)

U organizaciji Saveza sportova grada Rovinja u punoj sali Multimedijalnog centra održano je tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Rovinja za 2015. godinu. Prema postignutim rezultatima najbolja sportašica Rovinja je odbojkašica i kapetanica ŽOK Rovinj Sanja Cvitić, dok je najboljim sportašem proglašen plivač i mlađi senior PK Delfin, Antonio Hrvatin. Dan rovinjskog sporta otvorio je prigodnim govorom Armando Čekić, predsjednik Saveza sportova, koji je pozdravio sve sportaše, sportašice i sportske djelatnike koji su pridonijeli afirmaciji rovinjskog sporta na domaćim i međunarodnim sportskim priredbama. Među brojnim uzvanicima bili su Marino Budicin i Wiliam Uljanić dogradonačelnici Rovinja, te ostali bivši i sadašnji sportski djelatnici.

Na osnovu postignutih rezultata za prošlu godinu svoje nominacije za najbolje sportaše, trenere i djelatnike prijavilo je petnaest sportskih udruga grada. Još jednom priznanja najboljima dijelile su starije generacije sportaša, Carmen Rocco Caffola, Armando Čekić, Egidio Benussi, Ingrid Sau, Marino Budicin i Wiliam Uljanić. U pauzi proglašenja prikazani su kratki isječci sportskih događanja i slike nastupa rovinjskih sportaša. U prošloj 2015. godini pod pokroviteljstvom grada Rovinja održano je više od 30 sportskih manifestacija, brojne utakmice, Olimpijski festival dječjih vrtića (240 djece iz 6 vrtića), Popolana te brojne priredbe za proslavu dana Rovinja i zaštitnice Svete Eufemije.

Brončani delfin

Najbolja sportašica je uzorna sportašica-odbojkašica Sanja Cvitić koja je dala veliki doprinos što je ženski odbojkaški klub Rovinj osvojio četvrto mjesto u Prvoj A ligi, te četvrta u Final Fouru Kupa Hrvatske i zato su odbojkašice proglašene najboljom ekipom. Najbolji sportaš je Anton Hrvatin iz plivačkog kluba Delfin koji je na državnom prvenstvu na 200 m leptir osvojio brončanu medalju, te niz zlatnih medalja na županijskom i regionalnom prvenstvu. U seniorskoj konkurenciji potisnuo je udičara Alena Bilića, odbojkaša Antonija Peršića Borisa Miškovića iz Kickboxing kluba Budokai.

Ivanić najbolji trener

U kategoriji momčadi najboljom je proglašena veslačka posada Arupinuma, dvojac na pariće Matija Poljak i Tino Maružin, koji su bili srebrni na prvenstvu Hrvatske, te trinaesti na prvenstvu Europe u četvercu, u kombinaciji s dvojicom veslača iz Zagreba. U toj konkurenciji u nominaciji našli su se i rukometaši Rovinja, strijelci Rovinja, ekipa Meduze (Alen Bilić i David Pinezić) te odbojkaši Rovinja. Ipak najveća konkurencija bila je kod perspektivnih sportaša do 14 godina, a najbolji su: Elian Djerdja (veslanje), Matej Skočibušić (jedrenje), Mateo Cerin (streljaštvo), Roko Poropat (odbojka). U kategoriji od 14 do18 godina najbolji su: Anteo Laković (nauto Delfin), Sandi Pijalić (kickboxing), Luka Lukšić (rukomet), Stjepan Mostahinić (odbojka) i kadeti OK Rovinj. Za najboljeg trenera proglašen je Marin Ivanić trener muškog odbojkaškog kluba Rovinj i izbornik muške Hrvatske reprezentacije.

Nagrade veteranima i školskim sportskim klubovima

Kod veterana priznanje su odnijeli Longino Sošić za sportsku rekreaciju radi osvojenih sedam zlatnih i jedne srebrne medalje na Europskom festivalu u Italiji i za 40 godina neprekidnog rada u ronilačkom klubu, te rukometaši Rovinja do 40 godina koji su osvojili drugo mjesto na Europskom festivalu. Posebnu pohvalu dobilo je Školsko sportsko društvo Mladost (Srednja škola Zvane Črnja), dok je posebno priznanje odnijelo Školsko sportsko društvo Eugen (Strukovna škola Eugen Kumičić). (Ivica RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter