Sanja Bencic ipak ravnateljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Profesorica likovne kulture Sanja Bencic u cetvrtak je na Gradskom vijecu vecinom glasova imenovana novom ravnateljicom umaškog Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic".

Podsjecamo, prvi put tajnim je glasanjem odbijen prijedlog gradonacelnika Vilija Bassanesea da Bencic postane ravnateljica, drugi put, prije mjesec i pol, sam je ovu tocku skinuo s dnevnog reda nakon što je shvatio da nece imati dovoljno ruku za prolaz, a sad mu je to uspjelo - iz treceg pokušaja.

Potrebnih deset glasova osiguralo mu je njegovih pet nezavisnih vijecnika, dvojica HDZ-ovaca te po jedan HSU-ovac, vijecnik Ladonje i Slaviša Šmalc iz SDP-a. Potonji je poslušao službenu odluku svoje stranke, ali to nisu ucinili ostali - Marijan Uckar koji je glasao protiv, dok je Sanja Bosnic izašla iz vijecnice, prethodno kazavši da ne želi biti u sukobu interesa buduci da je djelatnica Ucilišta.

Protiv je bilo i šest IDS-ovaca, dok je sedmi IDS-ovac, Daniele Fattor, bio suzdržan, iako je njegova stranka još prije prvog glasanja javno objavila da ce svih sedam vijecnika biti protiv jer podržavaju svoju clanicu tj. dosadašnju ravnateljicu Florianu Bassanese Radin. Stvari su se zadnjih mjeseci ocito promijenile.

Na prethodnoj sjednici gradonacelnik je rekao da od Bencic nece odustati jer je smatra najboljom kandidatkinjom, pritom se požalivši na brojne pritiske koje je doživio da bi promijenio mišljenje. Sapunica zvana Ucilište konacno je ovim izborom završila, a pocela je prije nekoliko mjeseci kada se oko toga podignula poprilicna medijska prašina.

Naime, prvi natjecaj raspisan je pred kraj prošle godine jer je Bassanese Radin cetverogodišnji mandat trebao isteci 1. sijecnja ove godine. Poništen je zbog formalnopravnih grešaka u tekstu natjecaja (tad se Bencic nije javila), a onda je raspisan i drugi na kojem je Bencic izabrana medu 12, odnosno šest kandidata u užem krugu.

Tada je protiv nje u tajnom glasanju bilo deset vijecnika IDS-a i SDP-a. IDS je prije te sjednice, tvrdeci da je natjecaj namješten i da gradonacelnik ima svoje favorite, najavio da ce biti protiv odluke da Bencic - Umažanka koja živi i radi u Cakovcu - postane ravnateljica jer nitko o njoj ništa nije znao.

Glasanju je prethodila burna rasprava s brojnim optužbama, u kojoj su IDS-ovci branili Bassanese Radin. Potom je i taj natjecaj poništen, nakon cega je sad vec bivša celnica POU-a imenovana vršiteljicom dužnosti na najviše godinu dana. Treci natjecaj, na koji je stiglo osam molbi, raspisan je 25. travnja. Samo tri su bile potpune, i to one Bencic, Bassanese Radin i Vedrane Koceic.

"Sanji Bencic želim puno srece i uspjeha u radu. Zasad još ne znam gdje cu ici raditi, valjda cu se snaci. S Ucilištem imam ugovor o radu na neodredeno vrijeme, koji se ne može tek tako raskinuti. Moguc je moj ostanak u POU-u, ali, naravno, ako bude postojala dobra volja", rekla je dosadašnja ravnateljica Bassanese Radin.


Podijeli: Facebook Twiter