Sangria - mmm, dobro zvuci!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sangriju, pice koje uglavnom povezujemo sa Španjolskom i Portugalom, lako možemo pripremiti kod kuce da bismo se osvježili u ovim ljetnim danima. Iako se ona uglavnom radi od crnog vina, postoji i sangria blanca napravljena od onog bijelog. Povijest bilježi da se sangria radila još u prvom desetljecu 19. stoljeca. Radi se o alkoholnom picu, odnosno aromatiziranom vinu porijeklom iz Španjolske.

Da bi se pripremila dobra sangria, vele strucnjaci, bitno je da se okusi, narocito vocni "oslobode", a da bi se to postiglo, potrebno je pustiti da voce neko vrijeme odstoji. Dobro vino takoder je od neprocjenjive važnosti. Ovisno o sastojcima, dobit ce se i razliciti okusi.

Recepti za sangriju:

 

Potrebno: boca slatkog crnog vina, boca mineralne vode, šest žlica šecera, naranca razrezana na kriške, korica limuna izrezana u obliku spirale, zdjelica kockica leda
Priprema:
Operite narancu i limun pa ih izrežite. U stakleni vrc nalijte vino i vodu, dodajte šecer, promiješajte i dodajte kriške narance, limunovu koricu i kockice leda. Ako želite postici poseban efekt, izrežite limunovu koru u neprekinutoj spirali.

 

Potrebno: litra crnog vina, sok od dvije ocijedene narance, cetiri zrele breskve izrezane na kocke, med ili šecerni sirup, kora od dva limuna, dva prstohvata cimeta
Priprema:
sve sastojke dobro promiješati u vrcu i staviti u hladnjak da se dobro ohlade. Poslužiti s ledom.


Podijeli: Facebook Twiter