Sandru Jurmanu podrška sedam županija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sandro Jurman, celnik istarskog HSLS-a jedan je od kandidata za potpredsjednika stranke na 15. Saboru HSLS-a koji se ove subote održava u Slavonskom Brodu.

Biraju se cetiri potpredsjednika, a kandidacionoj komisiji je stiglo 12 kandidatura. Za pravovaljanu kandidaturu potrebna je podrška barem jedne županijske organizacije stranke. Jurman osim podrške iz Istre ima podršku Županijskih vijeca liberala u Primorsko - goranskoj i Licko - senjskoj županiji koji nemaju svog kandidata za tu stranacku funkciju. Uz to Jurmanovu kandidaturu podržavaju i Županijska vijeca u Varaždinskoj, Medimurskoj, Krapinsko - zagorskoj i Splitsko - dalmatinskoj županiji.

-Zadovoljan sam. Nakon izbornog uspjeha u Istri bilo je dosta inicijativa da se kandidiram za potpredsjednika HSLS-a. Stranka nema više velikih karizmatskih politicara državnog ranga. Prepoznat je moj rad u stranci i moji politicki rezultati, veli Sandro Jurman. Traje mu drugi mandat predsjednika Županijske organizacije u Istri, a unutarstranacki izbori ce biti naredne godine. Na lokalnim izborima Jurman je izabran za nacelnika opcine Kanfanar. O ocekivanjima na saboru HSLS-a kaže kako vjeruje da ima velike izglede i nada se dobrom rezultatu.


Podijeli: Facebook Twiter