Sandro Vešligaj oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovacijama oduševljene publike ispracen je mladi pulski pijanist Sandro Vešligaj na kraju svog uspješnog koncerta održanog u dvorani Tone Peruška Sveucilišta Jurja Dobrile. Vešligaj je pokazao veliku uvježbanost te je iz koncerta u koncert sve bolji, pripremljeniji i umjetnicki zreliji. Cjelokupan je repertoar izveo bez gledanja u note, uz iznimnu koncentraciju i predanost poznatim partiturama iz svjetske glazbene riznice.

Premda je njegov repertoar bio raznolik, no zahtjevan, Vešligaj je tijekom cijele izvedbe bio iznimno fokusiran na osobitosti svakog pojedinog dijela i pokazao odnjegovanu muzikalnost te profinjeni osjecaj za dinamiku i kontrapunkt.
Prilikom izvedbe Bachovog "Preludija i fige u E-duru" došla je do izražaja njegova tehnicka pripremljenost, a Chopinovom "Etidom u Des-duru" izvrsno je predocio te romanticnije note.

"Etidom u G-duru" Carla Czernyja, autora nezaobilaznih glazbenih partitura u formiranju svakog glazbenika, docarao je veliku uigranost, a potom Beethovenovom "Sonatom u C-duru" došla je do izražaja sva raskoš scenskoga nastupa i strast u oživljavanju nota ovog glazbenog velikana. Koncert je priveden kraju Papandopulovom "Toccatom" i Pootovim "Varijacijama za klavir". No pažljivoj publici to nije bilo dosta te su tražili bis.

Sandro Vešligaj roden je 1991. u Puli. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava u Glazbenoj školi Ivana Matetica Ronjgova. Maturirao je na klavirskom (u klasi profesorice Biserke Kuhta) i teorijskom odjelu. Trenutno je na trecoj godini studija klavira na rijeckom podrucnom odjelu Muzicke akademije Zagreb pod mentorstvom izv. prof. Vladimira Babina. (Napisala i snimila Vanesa BEGIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter