Sandro Dujmovic na celu NP-a Brijuni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Promjena na celu Javne ustanove Nacionalni park Brijuni sve je izglednija: dosadašnjeg ravnatelja Eduarda Kolica, prema izvorima Glasa Istre, trebao bi zamijeniti biolog Sandro Dujmovic, rodom iz Pazina.

Kolic, dugogodišnji strucni voditelj nacionalnog parka, na mjesto ravnatelja Brijuna postavljen je u veljaci 2008, nakon što je Ratomir Ivicic postao direktor tvrtke Brijuni rivijera.

Sandro Dujmovic na Brijunima je tri godine, po struci je biolog i, kao i Kolic, dolazi na celo NP-a s mjesta strucnog voditelja. Tvrdi se da je rijec o izuzetno kvalitetnom biologu ciji je dolazak na Brijune uvelike pomogao u ocuvanju prirodne baštine mediteranskog bilja i podmorskog življa.

Eduardu Kolicu je, tvrde naši izvori, još unazad dva tjedna receno da mu se sprema smjena. Svrstavalo ga se, naime, medu simpatizere HDZ-a, što je dovelo i do nesuglasica s novom vlašcu. Zamoljen da komentira price o svojoj smjeni, Kolic je izjavio da zasad o tome ne želi govoriti te da ce javnost o svemu biti pravovremeno obaviještena.

Price o Kolicevoj smjeni pojavile su se paralelno s imenovanjem novog Upravnog vijeca Nacionalnog parka. Kao što je poznato, ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy 22. veljace za novog je predsjednika vijeca imenovala upravo bivšeg ravnatelja Ratomira Ivicica a za clanove Elvisa Zahtilu, Sinišu Kukica, Mirjam Katulic i Mladena Macana. (Cristian Bruno GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter