Sandra Vitaljic u Makini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galeriji Makina na Kapitolinskom trgu, novom pulskom galerijskom prostoru posvecenom fotografiji, u petak navecer je pred iznimno brojnom publikom otvorena izložba fotografija Sandre Vitaljic "Neplodna tla". Tom je izložbom ujedno otvorena i galerija Makina.

- Iznimno sam zadovoljan da je upravo izložba Sandre Vitaljic "Neplodna tla" prva u ovome prostoru. Prostor smo osmislili tako da se svakih mjesec dana izmjenjuju izložbe poznatih majstora fotografije. Galerija je dobila ime po asocijaciji na "macchina fotografica". Povezani smo i s filmskim festivalima, s pulskim i onim motovunskim, a u buducnosti u sastavu galerije namjeravamo otvoriti i gift shop, gdje ce se prodavati printevi fotografija, kazao je voditelj galerije Hassan Abdelghani.



- Pejzaži na fotografijama Sandre Vitaljic obilježeni su traumom, povijesnim dogadajima i ljudskim iskustvom. Mjesta odabrana za fotografiranje nisu samo lijepi krajolici, vec mjesta koja su zbog svog povijesnog konteksta dobila snažnu simboliku i na razne nacine kreirala nacionalni identitet, napisala je za popratni katalog Sandra Križic Roban.

Sandra Vitaljic rodena je u Puli 1972. godine. Magistrirala je fotografiju na Akademiji za film i TV u Pragu, a na istom fakultetu apsolvirala je doktorski studij iz povijesti i teorije fotografije. Zaposlena je kao izvanredni profesor na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je procelnica Katedre za fotografiju. Clanica je ULUPUH- a i HDLU-a.


Podijeli: Facebook Twiter